Srijeda, 05 Ožujak 2014 13:26

Uredit će mjesni dom za mlade i građane

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

NAJMLAĐA BRANITELJSKA UDRUGA OBILJEŽILA PRVU GODIŠNJICU RADA  -

DERVIŠAGA – Godišnja skupština Udruge branitelja Dervišaga, najmlađe braniteljske udruge, bila je više dogovor o budućim zadatcima i aktivnostima koje su pred sebe stavili članovi udruge. To je prije svega uređenje mjesnog doma koji su dobili na korištenje od grada Požege, a koji je desetak godina bio u najmu jedne privatne tvrtke za poslovnu djelatnost. Sada taj dom treba nužno uređenje i privođenje korištenju, prije svega mladima iz Dervišage koji nisu imali svog prostora. U suradnji s NK Dinamo Vidovci Dervišaga opremili su kompletnu teretanu sa svim spravama za treniranje. Sada uređuju svoje prostorije, a uredit će i veliku dvoranu za priredbe, zabave i ostale manifestacije u selu.
- Prošle godine organizirali smo Humanitarni malonogometni turnir u spomen na naše poginule branitelje, položili vijence na groblju kod centralnog križa. Iako imamo 41 člana u udruzi za sada se još svi nisu aktivirali u radu oko aktivnosti, što očekujem da će se ispraviti od ove skupštine i da će se svi uključiti u rad u budućem razdoblju, a očekujem i povećanje članstva – rekao je Josip Smoljo, predsjednik udruge.
Na godišnjoj skupštini obratili su se i Miroslav Bagarić, viši stručni referent za pitanja branitelja Požeško-slavonske županije te dogradonačelnik grada Požega darko Puljašić. On im je čestitao na zadatku koji su pred sebe postavili, a za uređenje mjesnog doma mogu očekivati i pomoć grada Požege.