Subota, 22 Veljača 2014 10:10

Adaptacija doma i vatrogasnog spremišta

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

DVD GRABARJE DONIJELO AMBICIOZNI PLAN INVESTICIJA -
 

GRABARJE – Vatrogasci DVD Grabarje donijeli su na svojoj redovnoj godišnjoj skupštini pomalo hrabri i smjeli, ali ambiciozni plan investicija. Ovo vrijedno i aktivno društvo koje iza sebe ima cijelo selo Grabarje i sve stanovnike smatra da se u njihov DVD nije dovoljno ulagalo, posebice sredstvima grada Kutjeva. Tako je njihov dom i dalje jedan od rijetkih koji nema sanitarni čvor, potrebna je i adaptacija krovišta, uređenje prostorija stana iznad trgovine koji je sada konačno pripao uz vatrogasni dom. Trebalo bi hitno urediti i vatrogasno spremište jer uskoro dobivaju vatrogasno vozilo iz donacije austrijskog Tirola, a i prostor ispred doma trebalo bi asfaltirati.
Stoga su planirali za ovu godinu 183 tisuće kuna, od kojih traže od grada Kutjeva 80 tisuća kuna, no kako nitko nije došao ispred grada Kutjeva na sjednicu, morat će zaključak o svom planu proslijediti do povjerenice Vlade RH u gradu Kutjevu ili čekati izbor nove vlasti. Očekuju pomoć i od županije, koju je i potvrdio zamjenik župana Željko Jakopović, unatoč teškog stanja u financijama županije, za aktivna društva i dobrovoljno vatrogastvo sredstva će se ipak naći. Svoju aktivnu pomoć obećala je i predsjednica Skupštine županije Mirela Mezak Stastny, njihova Grabarčanka.
Skupština je imala i svečani dio dodjele priznanja i vatrogasnih činova osobama koje su završile obuke. Tako su diplomu i činove vatrogasnog dočasnika I klase primili Josip Kalafadžić, Antun Marenjak i Brankica Marenjak, a za vatrogasnog časnika I klase Darko Matijević, Zdravko Matijević, Mario Knajs i Branko Rezo.