Četvrtak, 20 Veljača 2014 12:57

Navalno vozilo neregistrirano pa će na požare ići pješice

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD BEKTEŽ BREMENITA FINANCIJSKIM PROBLEMIMA -
 

BEKTEŽ – Proteklog vikenda održana je redovna izvještajna skupština DVD-a Bektež. Skupštinu su vodili predsjednik DVD-a Bektež Mato Ramić, zapovjednik Josip Galić i tajnik Vinko Mandić. Skupštini su prisustvovali zamjenik župana Požeško-slavonske županije Željko Jakopović, dosadašnja predsjednica Gradskog vijeća Kutjeva Josipa Miličević, te predsjednik županijske vatrogasne zajednice Željko Petrović.
- Želio bih se zahvaliti na pozivu i reći da sam sa vama već 4 godine na redovnim skupštinama. Drago mi je doći ovdje i uvidjeti vaš rad te probleme koji vas zahvaćaju u vašem radu. Znamo da je vrijeme u kojoj je financijsko stanje teško, ali županija se trudi i uvijek će vam pomoći koliko može u vašem radu – rekao je zamjenik župana Požeško-slavonske županije Željko Jakopović
DVD Bektež se nalazi trenutno u jako teškom stanju jer imaju problema sa ne registriranim vatrogasnim vozilom, kojemu je 28. 01. ove godine isteklo važenje tehničkog pregleda, te vozilo još uvijek nije registrirano jer nemaju financijska sredstva. Krivicu za neosigurano vozilo svaljuju na bivšeg gradonačelnika Kutjeva Ivicu Nikolića sa kojim su potpisali ugovor 2010. godine o održavanju travnatih površina u selu, održavanje groblja te da će im grad Kutjevo za to platiti 9 tisuća kuna. Radove su u roku u potpunosti obavili, a za obavljeni rad dobili samo 3 tisuće kuna, a ostalih 6 tisuća ne. Prošle godine im je prijetila zastara tog ugovora pa su pozvali odvjetnika koji tvrdi da po ugovoru su oni svoj posao odradili i da taj novac moraju dobiti. Grad Kutjevo tj. bivši gradonačelnik Ivica Nikolić je tvrdio da su im platili onoliko koliko su odradili, te je cijela situacija oko toga završila na sudu.
Na situaciju o neregistriranom vozilu nadovezao se predsjednik županijske vatrogasne zajednice Željko Petrović – Ja se ježim kad čujem ovo, slikovito govorim, ali vi vozilo kao da nemate, imate ga, ali ga nemate, jer u vozilo ne smijete sjesti i voziti, najluđi odvjetnik će reći kriv je onaj tko je dao da se vozilo upali da se ide s njim na teren gasiti, jer ne smije ići na teren jer je tehnički neispravno.
DVD Bektež ima još jedan problem oko vozila, vozilo koje nije registrirano po novom zakonu mora se u roku 2 tjedna odjaviti u policijskoj upravi i predati registracija, a ukoliko to nije učinjeno slijedi kazna.
-Nisam dobro shvatio dali je vozilo odjavljeno, ali ako nije slijedi vas kazna jer po novom zakonu u roku 2 tjedna ako ne vratite tablice i ne odjaviš vozilo slijedi kazna od policije, tako da uskoro možete očekivati da će vam netko pokucati na vrata iz policijske uprave naravno predsjedniku kao odgovornoj osobi i uručiti kaznu zato što niste odjavili vozilo, dakle imamo vozilo koje može svaki požar u selu ugasiti, ako ne ugasiti bar presjeći do dolaska središnjeg društva Kutjeva – nadodao je predsjednik županijske vatrogasne zajednice Željko Petrović
Mi imamo dva vozila navalno i kombi za prijevoz ljudstva. Važenje tehničkog pregleda za navalno je isteklo 28. 01. Vozilo još uvijek nije registrirano jer jednostavno novca nemamo. Možda ćemo biti prisiljeni odjaviti ga te na mogući požar ići s metlanicama i kantama kao naši djedovi- istakao je na kraju skupštine Mato Ramić.