Utorak, 18 Veljača 2014 14:42

Zlatnu plamenicu za 40 godina rada uručili Ivanu Kaplu

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

63. REDOVITA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD-A TORANJ  -

TORANJ – U prostorijama DVD Tornja održana je 63. Redovita izvještajna skupština na kojoj su prisustvovali vatrogasci i mladež DVD-a Toranj i gosti DVD Biškupci, DVD Brestovac, DVD Golo Brdo, DVD Kaptol, DVD Orljavac, DVD Velika, DVD Trenkovo, te načelnik Općine Velika Vlado Boban, predsjednica Općinskog vijeća Antonija Pavlović, član županijske skupštine Požeško-slavonske Nedeljko Marić i predsjednik vatrogasne zajednice Požeštine Zvonko Jurić.
 IMG 3860- Posebno mi je drago kad dođem ovdje i slušajući vas i vaše izvješće vidim da ste aktivni, ali u biti i znam da ste aktivni kao društvo da pokrivate dobar dio Općine, dosta veliko područje, da pratite standarde i zakone i upravo ta sredstva od Općine koja dobivate su u skladu sa svime onim pravilima i pritiscima koji nas prate. Zahvaljujem se na vašem radu posebno vašem predsjedniku i zapovjedniku a ja ću vam biti uvijek na raspolaganju. Drago mi je da vidim ovu vašu mladež da je i ona također veoma aktivna – rekao je načelnik Općine Velika Vlado Boban.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Toranj djeluje neprekidno od 1951. godine. Vatrogasno društvo broji 57 člana, aktivni 22 člana, pričuvni 10 članova, počasni 5 članova, vatrogasna mladež 20 članova.
Prošle godine DVD Toranj imao je 8 intervencija od toga 5 požara otvorenog prostora, 2 požara stambenog objekta.

Bilo je i 20 radnih akcija, održavanje vozila i opreme, košnja trave na igralištu, zatvaranje kanala ispred ulaza u dom, završetak i uređenje sjenice, čišćenje prostora oko igrališta i voznog parka, postavljen je jedan dio stupova oko igrališta, postavljene su ograde na stupove i uređenje vatrogasnog doma unutar i oko njega.

Ove godine planiraju obaviti liječničke preglede, nabaviti intervencijska odijela, nabaviti jedan dio opreme, zatvoriti kanal cijevima uz cijelo igralište, ožbukati ulaz doma i postaviti naziv vatrogasnog doma Toranj.

Nakon završene skupštine DVD Toranj je podijelio zahvalnice DVD-u Velika, načelniku Općine Velika Vladi Bobanu, predsjednici vijeća Općine Velika Antoniji Pavlović, Marinu Jogunu, Antunu Horvatu, i Hrvatskim šumama. Dodijeljena su i priznanja djeca vatrogasci DVD-a Toranj od 6 do 12 godina, vatrogasnoj Mladeži DVD-a Toranj od 12 do 16 godina, Dariu Kaplu, Mihaelu Kostadinoviću, Robertu Baumgartneru. Za 10 godina rada priznanja su dobili Josip Jogun, Nedeljko Marić, Ivana Marić, Antun Markušić, Tomislav Kostadinović, Mihael Kostadinović, Mario Bunjevac, Robert Baumgartner, Oliver Markušić i Ivan Manović, a posebno priznanje za 40 godina rada u DVD-u Toranj i zlatnu plamenicu dobio je Ivan Kapl.