Petak, 13 Prosinac 2013 14:41

Organizirala humanitarni koncert za potrebite obitelji

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

NEDAVNO OSNOVANA UDRUGA TERRA SLAVONICA  -

BLACKO – U ovo predblagdansko vrijeme kada misli i želje svima odlutaju i na one potrebite u našem društvu, na one kojima sjaj Božića nije uvijek isti kao naši, onima koji su zbog bolesti, nezaposlenosti ili drugih razloga u potrebi. Upravo za takve obitelji i njihove članove kojima treba pomoći i učiniti Božić ljepšim pobrinuli su se članovi nedavno osnovane Udruge Terra Slavonica iz Požege. Oni su organizirali humanitarni koncert, a sav prihod od ulaznica i priloga sponzora darivat će potrebnim obiteljima. – Danas mi koji imamo moramo odvojiti nešto za one koji danas nemaju, moramo pomoći ljudima i obiteljima koji nemaju dovoljne prihode, osigurati im pomoć i uljepšati ovo blagdansko vrijeme. Našoj udruzi ovo je prvi takav korak, a najavljujem da ćemo u budućnosti organizirati više manifestacija humanitarnog karaktera – istakao je Jozo Gavran, predsjednik Udruge Terra Slavonica.
Na koncertu je uz nekoliko tamburaških sastava iz Požeštine, TS Zlatna dolina, TS Veličke legende, TS Bisernica, TS Žute dunje, TS Fijaker nastupila u cjelovečernjem koncertu Opća opasnost. Svojom glazbom i pjesmom oduševila je više od 700 posjetitelja, te ih dobro zagrijala. Već nekoliko nastupa u našoj Požeštini, a i ovaj na humanitarnom koncertu potvrdili su da imaju mnogo fanova i obožavatelja, ali ne samo među mladima, nego i onih starijih i zrelijih generacija.
Humanitarni koncert zaključio je Berny sa svojim pjesmama i nekoliko poznatih popularnih skladbi koje je otpjevao uz glazbenu pratnju Žutih dunja.
Ohrabreni uspjehom ovog prvog za njih humanitarnog projekta, nove projekte najavila je dopredsjednica udruge Mirela Mezak Stastny, sa brojnim članovima koji su sve svoje znanje i slobodno vrijeme dali u organizaciji ovog koncerta u Bijeloj kući u Blacku.