Srijeda, 23 Listopad 2024 08:45

Svečano obilježen Dan branitelja općine Brestovac polaganjem vijenaca i prigodnim skupom

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

BRESTOVAC - U organizaciji brestovačkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije svečano je obilježen  Dan branitelja općine Brestovac koji se obilježava u spomen i na sjećanje kada su prije 34 godine dobrovoljci osnovali prvu postrojbu u Brestovcu 22. listopada 1990. godine poznatu kao brestovačka satnija 6. bojne 108. brigade.

Obilježavanje je započelo svetom misom u župnoj crkvi za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, a nastavljeno je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Brestovcu.  

Počast su odale obitelji poginulih hrvatskih branitelja, članovi brestovačkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, predstavnici drugih braniteljskih udruga, zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha te načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić.

- 22. listopada podijelili smo prvo naoružanje dragovoljcima s područja naše općine. Bilo je malo oružja, a nas dosta koji smo bili spremni dati svoj život i svoju mladost za Domovinu. Kao općina bili smo poznati po masovnom odazivu dragovoljaca uključenih u našu brestovačku satniju, kao i u druge postrojbe Hrvatske vojske – istaknuo je predsjednik UDVDR ogranak Brestovac, Zvonko Rodić na prigodnom skupu koji je održan nakon polaganja vijenaca u Vatrogasnom domu DVD Brestovac. O povijesnim momentima sve je upoznao zamjenik zapovjednika brestovačke satnije Mirko Sajfert Švabo.

Čestitke za Dan branitelja općine Brestovac uputili su general u miru Alojz Tomašević, načelnik općine Zdravko Mandić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije Tomica Galović i zamjenik županice Ferdinand Troha.