Srijeda, 30 Listopad 2013 11:28

Uz pečeno kestenje ide mirisno vino

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

15. POŽEŠKA KESTENIJADA I 4. BUČIJADA -

POŽEGA – Jedan od posljednjih lijepih i sunčanih dana ispratio je i 15. Požešku kestenijadu, jednu od manifestacija koja u našem gradu zaista ima tradiciju i slavi plodove jeseni na najbolji mogući način. Tako se stotine Požežana uživalo u pečenim kestenima i poslasticama od kestena, a uz njih kako kažu na štandu jedine požeške vinarice Antonije Hart ide mirisno vino, ona je preporučila bouvije. Mnogi su je poslušali i svoje okusne pupoljke nakon IMG 1934ukusnih kestena počastili vinom koje u pravom smislu riječi ostavlja dojam svježeg grozda.

Kestenijadu je organizirala Turistička zajednica grada Požege uz pokroviteljstvo samog grada, a ove godine se održala na prostori iza gradske kuće. Manifestaciju je otvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović i pozvao sve da se vesele u ovom lijepom i sunčanom danu, pogledaju program koji su za njih pripremili IMG 1941najmlađi i učenici te da se obvezno počaste vrućim pečenim kestenima.

Dok su se na plesnom podiju izmjenjivala djeca iz požeških dječjih vrtića, vrtića Radost, sv. Leopold Mandić i Šareni svijet, plesači plesnih skupina, Plesnih radionica Ilijane Lončar i Marine Mihelčić i požeški folkloraši, miris pečenih kestena privukao je mnoge. I slastice od kestena koje su tradicionalno pripremili učenici Obrtničke škole, smjer kuharstva i slastičarstva, vrlo brzo su nestale.IMG 1933

Jesen nam donosi mnoge plodove, a jedni od njih su i buče. Tako je u sklopu kestenijade na nekoliko štandova održana i 4. Bučijada, manifestacija koja slavi bundevu.