Utorak, 15 Listopad 2024 08:58

Dani Erasmusa u Ekonomskoj školi Požega

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Ekonomska škola Požega ponosno obilježava sudjelovanje u Erasmus+ projektima kroz manifestaciju Dani Erasmusa, globalno slavlje obrazovanja, razmjene i inovacija. Ovaj uspješni program, pokrenut 1987. godine, dosad je omogućio mobilnost za više od 10 milijuna ljudi, potičući interkulturalnu suradnju, razmjenu znanja i iskustava,razvoj vještina i jačanje europskog identiteta.

extra2Od 2013. godine, Ekonomska škola Požega omogućila je mobilnost više od 200 učenika i nastavnika u više od 20 zemalja kroz 12 uspješno provedenih projekata kojima se promovirala i poticala čitalačka i digitalna pismenost, multikulturalnost i komunikacija te ekologija, održivost i poduzetništvo.

Ove se jeseni 8. godinu zaredom održavajuDani Erasmusa - prigodna godišnja manifestacija kojom se u cijelom svijetu istovremeno obilježava uspjeh programa Erasmus.Cilj Dana Erasmusa je potaknuti interes za međunarodne projekte i osnažiti osjećaj europskog identiteta među učenicima, istovremeno razvijajući njihove jezične, profesionalne i socijalne vještine.

U tjednu od 14. do 19. listopada 2024. održat će se raznovrsna događanja diljem svijeta na kojima će ustanove i škole predstaviti svoje Erasmus+ projekte i rezultate, stečena znanja i zapažanja. Sva su događanja upisana na međunarodnoj karti (https://www.erasmusdays.eu/events/). Ove je godine prijavljeno više od 10,000 događaja, a Ekonomska škola Požega, kao jedna od najaktivnijih škola u provođenju Erasmusa u Požeško-slavonskoj županiji, obilježila je Dane Erasmusa 14. listopada 2024. godine tribinom Putevima Erasmusa na kojoj su kao panelisti sudjelovali učenici s iskustvom u Erasmus projektima i mobilnostima te su s publikom podijelili svoje dojmove, doživljaje i postignuća.Dani Erasmusa2

 

Na kraju tribine učenici su odigrali kviz, a najuspješniji su prigodno nagrađeni.

Ekonomskoj je školi 2023. godine odobrena akreditacija u području odgoja i općeg obrazovanja čime je potvrđeno kako škola ispunjava standarde kvalitete te su joj time olakšane prijave za projekte mobilnosti i omogućeno dugoročno planiranje.

Događaj su organizirale profesorice LidiaGerstman i Jelena Kovačević, dugogodišnje Erasmus koordinatorice Ekonomske škole Požega.

https://www.erasmusdays.eu/event/ekonomska-skola-pozega/

#ErasmusDays #ErasmusDays2024 

Jelena Kovačević, prof.

extra3