Subota, 05 Listopad 2024 14:06

Blagoslov novih prostora Dječjeg vrtića sv. Leopolda Mandića koji je preselio u najuži centar u Požegi

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - Nakon što je nedavno Dječji vrtić sv. Leopolda Mandića  preselio u novi prostor u središtu grada, održana je svečanost blagoslova, koju je predvodio vlč. Ivica Žuljević. Tom prigodom prenio je poruku Antuna Škvorčevića, požeškog biskupa u miru u kojoj  zahvaljuje pokojnom Vjekoslavu Mariću, župniku župe sv. Leopolda Mandića koji je imao hrabrosti osnovati vrtić u skromnim prostorima i drugim materijalnim uvjetima, a njegov nasljednik vlč. Jozo Jurić nastavio to plemenito djelo, da bi ga predao Požeškoj biskupiji kako bi ga ona pridružila jedinstvenom sustavu svojih obrazovnih ustanova. Roditeljima je poručio kako nisu otvorili katolički dječji vrtić samo zato da bi pomogli u čuvanju djece,  nego kako bi mogli biti suradnici u odgoju djece i izgradnji evanđeoskih vrijednosti. Kako je rekao, ovaj vrtić nudi čvrst temelj za cjeloživotno učenje i život po kršćanskim načelima.            

Uz sudjelovanje djece i roditelja te odgojiteljica, svečanosti su prisustvovali Borislav Miličević, zamjenik gradonačelnika Grada Požege, Maja Petrović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege i Ferdinand Troha, zamjenik županice Požeško-slavonske županije.                                                                                                                                                           

Katolički dječji vrtić sv. Leopolda Mandića, kojem je osnivač i vlasnik Požeška biskupija, iz zgrade u Ulici Pavla Radića, gdje je djelovao od osnutka,  preselio je sredinom rujna u nove prikladnije prostore u zgradu časnih sestara milosrdnica na Trgu Sv.Trojstva.