Petak, 04 Listopad 2024 09:49

Udruga Adela organizira u subotu 05. listopada "Tihu misu" ispred konkatedrale u Osijeku kao otpor normalizaciji diskriminatornog narativa

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

OSIJEK - Udruga Adela iz Osijeka prve subote u mjesecu, kada skupina muškaraca na trgovima diljem Hrvatske, pa tako i u Osijeku ispred konkatedrale, kroz diskriminatorni performans koji nazivaju moljenjem krunice, zagovaraju dokidanje stečenih prava žena - organiziraju "Tihu misu" kao otpor normalizaciji diskriminatornog narativa Udruga Adela organizira Tihu misu, umjetnički performans autorice Arijane Lekić-Fridrih. Tiha misa održava se istovremeno s „molitvom“ te na nju dolazimo odjevene/ni u nešto crveno s crvenom ružom, karanfilom ili nekim drugim cvijetom.

461336290 122206741172063098 7509162660155945959 n

Tihom misom želimo upozoriti javnost  i institucije na pozive na diskriminaciju umotane u plašt molitve, a koji bi u suprotnom, podlijegali odredbama Zakona o suzbijanju diskriminacije. Tihom misom ne želimo stati protiv obitelji, već želimo stati za ravnopravne članove obitelji. Tihom misom ne želimo stati protiv Hrvatske, već za Hrvatsku za sve. Tihom misom ne želimo stati protiv molitve, već za pravo na molitvu za sve koji je žele na način na koji je žele. Tihom misom ne želimo stati protiv vjere, već za pravo svih na svoju vjeru, jer samo sekularno društvo jamči pravo svih na slobodu vjeroispovijesti.

Pozivamo sugrađane i sugrađanke da se pridruže aktivnom a nenasilnom otporu zloupotrebi molitve, mirovnog govora te zagovaranju diskriminacije u subotu, 5. listopada, u 10 sati ispred konkatedrale.

Tihom misom ne želimo propagirati pobačaj, želimo da on ne bude ilegalan, jer zabranom pobačaj neće nestati, samo će za žene biti koban - poručuju članice i članovi udruge Adela