Petak, 06 Rujan 2024 17:56

Najbolji fiš na 28. Fišijadi u Požegi skuhao Ivan Đurčević iz Brestovca

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

28. FIŠIJADA U POŽEGI OKUPILA 56 MAJSTORA FIŠ PAPRIKAŠA - 

POŽEGA – Park kraj rijeke Orljave ponovno je bio središte događanja u Požegi, jer se održavala 28. Fišijada u Požegi, koju Požežani sa radošću dočekuju kao praznik jela od ribe uz Festival Zlatne žice Slavonije.  U Parku kraj Orljave okupio se 56 majstora fiš paprikaša iz cijele Slavonije i Baranje, Sisačko-moslavačke županije ali i nekoliko pobjednika već poznatih fišijada diljem Slavonije. Lijep i prekrasan dan u Park kraj Orljave privukao je i nekoliko tisuća Požežana i brojnih njihovih gostiju, koji su došli na Festival Zlatne žice Slavonije.

Lijepo vrijeme već je u prijepodnevnim satima okupilo brojne posjetitelje. Fišijadu i ove godine organizirala Turistička zajednica Grada Požege, a otvorio ju je gradonačelnik Grada Požege i saborski zastupnik Željko Glavić.  Svi natjecatelji su dobili 4 kilograma šarana, osigurana su im potrebna drva, voda i pregača s logotipom Fišijade za glavnog majstora fiš paprikaša u ekipi. Startalo se sa pripremom ribe, začina i kuhanjem u 11 sati, a gotove fiševe organizator je kupio od 13 sati. Dobru ugostiteljsku ponudu šarana na rašljama, fiš paprikaša i pečene ribe, uz natjecateljske fiševe, pa ni ove nitko iz Parka kraj Orljave nije mogao otići gladan, bilo je ribe za sve.

Nagradnu igru, lovljenje šarana golim rukama u bazenu, ponovno je organizator pripremio u postavljenom bazenu, a pobjednici su uz ulovljenog šarana, prigodne nagrade organizatora dobili i statuu Marinka, legendarnog ribolovca rukama, koji je sudjelovao godinama i često pobjeđivao, pa je cijela igra i dobila naziv po njegovom imenu.Oni nešto mlađi, U bazenu su pokazali pravi natjecateljski duh na tradicionalnom lovu na šarane. Treće mjesto osvojila je Vanesa Rosi iz Požege, drugo mjesto Filipa Filipović iz Magić Male, a najspretniji je bio Filip Šutić iz Čaglina.

Prvo mjesto na 28. Fišijadi u Požegi s maksimalnih 120 bodova po ocjeni žirija zaslužio je fiš Ivana Đurčevića iz Brestovca, inače člana ŠRD "Klen" iz Brestovca i jednog od ekipe koja je pšokrenula Brestovačku fišijadu. Drugo mjesto pripalo je Milanu Pavišiću iz Oriovca, a treće mjesto Branku Milkoviću iz Pleternice, čestom pobjedniku fišijada u Požeštini i okolici. Nagrade je dodijelila direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

Sve je to odlično i nadahnuto vodio Boris Benčić. U nastavku je slijedilo dobro druženje i veselje uz natjecateljske fiš paprikaše.

 

Medij