Utorak, 03 Rujan 2024 09:28

Druženje članova Udruge Osoba s invaliditetom Požega i početak Akcije prikupljanja sredstava za nabavku specijalnog kombi vozila za prijevoz

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Jedna od najvećih i najaktivnijih udruga koje brinu o osobama s invaliditetom svakako je Udruga OSI - osoba s invaliditetom Požega. Udruga trenutno broji 350 članova ali kroz provođenje brojnih projekata koje provodi niz godina ima i preko 70 zaposlenih djelatnika, koji provode projekte. Udruga niz godina brine o provođenju prava osoba s invaliditetom, brine o njima, skrbi kroz projekte o osobama s invaliditetom sa svojim asistentima, njegovateljima i geronto domaćicama koje brinu za osobe s invaliditetom. Trenutno u 2024. godini provode 10 projekata koji se financiraju sredstvima Europske unije, resornog Ministarstava rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, nacionalnih Zaklada, ali i lokalnih zajednica od Požeško-slavonske županije, Grada Požega, Općine Velika, Općine Brestovac i Općine Kaptol. Izvješće o provođenju projekata iznijela je predsjednica Udruge OSI Jelosavka Jakovljević.

Najavila je i početak provođenja Akcije prikupljanja sredstava za nabavku specijalnog kombi vozila s ulaznom rampom namijenjen za prijevoz teško pokretnih osoba i osoba u kolicima, a kakvo vozilo nemamo na području Požeštine. Predsjednica je istakla da očekuje pomoć u prikupljanju sredstava za vozilo od brojnih sponzora, lokalnih zajednica, tvrtki i brojnih dobrih ljudi, te da će ovu akciju završiti na opće zadovoljstvo i osigurati da osobe s invaliditetom, teško pokretljive osobe i osobe u invalidskim kolicima također mogu doći do svog cilja i rješavati potrebe koje im se često pojavljuju.

Na ovom druženju svojim dolaskom podršku su dali zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, zamjenik požeškog gradonačelnika prof. dr. sc. Borislav Miličević i Mario Burek iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom iz Osijeka.

Druženje je završilo svečanim ručkom i u nastavku druženje uz živu glazbu.

Medij