Nedjelja, 01 Rujan 2024 16:57

Najbolji lovci strijelci ponovno iz LD "Slavonac" Kutjevo, drugi ponovno LD "Vidra" Čaglin a pojedinačni pobjednik lovac Davor Čavlović

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

ODRŽANO 29. PRVENSTVO LOVAČKOG SAVEZA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE U LOVNOM STRELJAŠTVU - 

BZENICA - Na 29. Županijskom prvenstvu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u streljaštvu natjecalo se 132 strijelca u ekipama iz 22 lovačka društva. Ovo je natjecanje već tradicionalno no ove godine natjecanje je teklo u čak 4 kategorije i po novim pravilima Hrvatskog lovačkog saveza. Već niz godina održava se u Bzenici na strelištu Županijskog lovačkog saveza, najopremljenijem u RH, koje ima postavljene sprave i strelišta za sve četiri kategorije lovačkog streljaštva i opremljeno je za državna i međunarodna natjecanja. To je izlučno natjecanje za Kup Slavonije u lovačkom streljaštvu, Državno prvenstvo u lovačkom streljaštvu koje se održava ove godine u Dubrovniku i po drugi puta za Memorijalni Kup Đuro Dečak koje se održava u trapu u rujnu u Bušetini.

Nakon cjelodnevnog natjecanja u 4 kategorije, ekiupe od 6 lovaca pucale su sa glatkim cijevima po 6 metaka u lovačkom trapu i lovačkom parkuru, a sa užljebljenim cijevima, karabinima po 6 metaka gađanje mete srnjaka i vepra, dobili smo pojedinačne i ekipne pobjednike. Revijalno se pucalo na metu vepra u trku.

U Revijalnom natjecanju najbolji rezultat je ispucao Tomislav Sarajlić sa 26 bodova, drugi je bio Josip Milković s 24 boda i treći je bio Ivan Grbić s 23 boda. Nagrađeni su peharima koje je uručio predsjednik ŽLS Branko Bertelović.

Ekipni pobjednici su članovi LD Slavonac Kutjevo s 450  bodova, drugi su lovci LD Vidra Čaglin sa 442 boda, a treće mjesto su osvojili lovci LD Dilj Buk sa 423 boda, za koje je pucala i po prvi puta jedna lovkinja. Prvi i drugi su ponovili rezultat u poretku od prošle godine, a malo su popravili broj bodova za 15-tak posto.

Pojedinačno je prvo mjesto i pehar osvojio Darko Čavlović s osvojenih 113 bodova, drugi je bio Miroslav Matić sa 107 bodova, a treće mjesto je osvojio Petar Babijaš također sa 107 bodova ali nešto slabijim rezultatom u lovačkom parkuru.