Nedjelja, 01 Rujan 2024 10:58

Započelo 29. Županijsko prvenstvo LS požeško-slavonskog u lovnom streljaštvu na strelištu u Bzenici - sudjeluje do sada najviše 22 ekipe

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

BZENICA - Više od 130 strijelaca u ekipama iz 22 lovačkog društva, najviše do sada sudjelovalo je na tradicionalnom 29. Prvenstvu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u lovnom streljaštvu održanom na strelištu u Bzenici kraj Pleternice. To je izlučno natjecanje za Kup Slavonije, Kup Đere Dečaka i Državno prvenstvo koja se održavaju u rujnu mjesecu. Strelište u Bzenici je dograđeno, dobilo nove staze za pucanje na pokretne mete, te je sada kao takvo, najbolje i nasuvremenije u Hrvatskoj kandidat za Europsko ekipno prvenstvo u lovnom streljaštvu 2025. godine.

Uz natjecanje u 4 kategorije  - lovački trap i lovački parkur u kojima se puca s glatkim cijevima, te natjecanje u gađanju na srndaća i vepra s užljebljenim cijevima, lovačkim karabinima, a lovci strijelci natjecat će se i u revilanom dijelu gađajući metu vepra u trku.

Svečani postroj lovaca iz 22 Lovačka društva, sudce i organizaciju prvenstva pozdravili su predsjednik Lovačkog saveza Županije Branko Bertelović, pleternička gradonačelnica Marija Šarić koja je zaželjela dobrodišlicu u grad Pleternicu i zaželjela im dobro oko i dobre rezultate. Glavni sudac Boris Janjić i voditelj natjecanja priopćio je svim natjecateljima pravila gađanja i pravila sigurnosti kojih se svi moraju pridržavati na strelištu.

29. Županijsko prvenstvo počasnim hitcima na leteću metu goluba otvorila je gradonačelnica Marija Šarić vrlo uspješno pucajući iz puške s glatkim cijevima uzastopna dva hitca.

 

Medij