Utorak, 30 Srpanj 2024 13:50

Konjički klub Pleternica zadovoljan ovogodišnjom natjecateljskom sezonom i odlično organiziranim Međunarodnim konjičkim turnirom

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

PLETERNICA - Nakon uspješne natjecateljske sezone u Prvenstvu Hrvatske gdje su ostvarili u nekoliko krugova natjecanja odlično 3. mjesto, te nakon još jednog do sada najuspješnijeg 16. Međunarodnog konjičkog turnira koji je održan na Hipodromu u Pleternicu svoje uspjehe su predstavili javnosti na tiskovnoj konferenciji Domagoj Katić, dogradonačelnik grada Pleternice i direktor CAI Pleternica, Marija Buće, predsjednica KK Pleternica i Marija Šarić, pleternička gradonačelnica.

Na 16. Međunarodni konjički turnir osvrnuo se Domagoj Katić koji je zadovoljan kako brojem natjecatelja, zaprega i država iz kojih su došli natjecatelji, a posebno i u onom turističkom dijelu, jer je ove godine bilo znatno više posjetitelja kako na natjecanju, tako i koncertima u velikom šatoru. - Zadnjih nekoliko godina uspjeli smo definirati i ući u kalendar međunarodnog natjecanja sa našim terminom krajem lipnja, tako da smo manifestacija koja se održava u sklopu Lidasa. - Zahvaljujem se Gradu Pleternica i posebno našoj gradonačelnici Mariji Šarić, Požeško-slavonskoj županiji i turističkim zajednicama koje nas u tome podržavaju i financijski pomažu, ali i brojnim pokroviteljima i sponzorima kojih je sve više i podržavaju nas u ovoj velikoj organizaciji. Svim vozačima i članovima timova pokazali smo našu slavonsku dobrodošlicu i ugostili smo ih u našem velikom šatoru slavonskim specijalitetima.

Odlične ovogodišnje rezultate Konjičkog kluba Pleternica predstavila je predsjednica Marija Buće, jer je klub vozio na Prvenstvu Hrvatske i Croatia Cupu nekoliko natjecateljskih utrka . - Zahvaljujem našim vozačima od srca, jer su uložili svoj trud i vrijeme, te usprkos svim poteškoćama i gustom rasporedu sve odradili bez ikakvih problema. Najbolje rezultate postigli smo u Ruščici, gdje je 2. mjesto zauzeo Stjepan Matijević, a 3. mjesto Vinko Katić. Na Croatia kupu u Đakovu Vinko Katić je osvojio 3. mjesto, a Matej Bello 4. mjesto. Sudjelovali smo i u Prvenstvu Hrvatske u vožnji dvoprega, koje organiziraju Pleternica i Feričanci jedini u Hrvatskoj. U Pleternici je Vinko Katić osvojio 5. mjesto, 7. mjesto zauzeo je Matej Bello, dok je 9. mjesto osvojio bio Stjepan Matijević. U Feričancima je Matej Bello osvojio 6. mjesto, a 7. mjesto Stjepan Matijević. Ukupno je naš vozač Vinko Katić osvojio 3. mjesto u Croatia Kupu.

Ponosna na uspjehe Konjičkog kluba u radu, ali i ostalih udruga koje djeluju na području grada, a uključuju se u organizaciju svih događanja, manifestacija, natjecanja koja predstavljaju grad Pleternicu u najljepšem svjetlu bila je i gradonačelnica Marija Šarić. I ove godine Lipanj u Pleternici bio je posebno uspješan i grad će to i dalje podržavati te podizati kvalitet iz godine u godinu. Grad će izgradnjom potrebne infrastructure, kao I ovdje na Hipodromu omogućiti održavanje brojnih manifestacija na području Pleternice, pa i ovakvih velikih međunarodnih natjecanja. - Pred ovim kompleksom stoji još nekoliko projektnih zadataka kojima ćemo osigurati dodatnu izgradnju da još više naših udruga mogu održavati svoje aktivnosti i manifestacije kroz cijelu godinu.