Ponedjeljak, 08 Srpanj 2024 13:01

Održana 2. Revija pasa u Kutjevu - u novoj kategoriji Dijete i pas pobjednici Tena i Tinki, a u kategoriji Vlasnik i pas Hrvoje i Skar

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

KUTJEVO - U organizaciji Kinološke udruge Požega i Grada Kutjeva, a u sklopu programa Kulturno ljeto u Kutjevu održana je 2. Revija pasa „Vlasnik i pas“.

Na samom početku sve posjetitelje i sudionike na Športsko rekreacijskom centru Kutjevo pozdravio je gradonačelnik Josip Budimir.

- U sklopu Kutjevačkog ljeta održava se 70-ak različitih manifestacija na našem području, među kojima je i ova Revija pasa. Moram priznati da mi je ova manifestacija jedna od najdražih. Prošle godine smo krenuli s istom, a već je ove godine vidljiv ogroman pomak te se nadam da će tako biti iz godine u godinu. Mogu reći da možda i nismo očekivali toliki broj vas, vlasnika pasa – vaših ljubimaca. Od srca vam hvala na dolasku – rekao je Budimir.

Sve prisutne pozdravio je i predsjednik Kinološke udruge Požega Danijel Gelenčir koji je otkrio kako će žiri svoje ocjene donositi u nekoliko kategorija: poslušnost, vodljivost, ljepota, posebne vještine te opći dojam.

- Naša Kinološka udruga Požega bavi se uzgojem čistokrvnih pasmina, ali podržavamo i sve druge manifestacije vezane za naše četveronožne ljubimce. Organiziramo nekoliko manifestacija, a najzanimljivija je zasigurno Nacionalna izložba pasa koja nam slijedi 18. kolovoza u Požegi - rekao je Gelenčir.

Ovogodišnja Revija pasa održana je u dvije kategorije, Vlasnik i pas te Dijete i pas, a nastupila su 22 psa različitih pasmina sa svojim vlasnicima koji su pristigli iz Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije te najviše iz naše Požeško-slavonske županije.

U pauzi predstavljanja između dviju kategorija u pokaznoj vježbi poslušnosti posjetiteljima se predstavila Brita sa svojom vlasnicom Sandrom Križanović, inače voditeljicom Škole za pse „Vallis Aurea Canis Kutjevo“, a koje su se vratile s prvenstva Hrvatske gdje su osvojile drugo mjesto u radu njemačkih ovčara prema IGP1 programu.

Njima su u prikazu vježbe poslušnosti, pokušavši im omesti koncentraciju, pomogli najmlađi članovi Rukometnog kluba Kutjevo s trenericom Anom Marković Vostrog.

Na Reviji su sudjelovali i članovi Udruge Srce za lutalice koji su poveli i predstavili nekoliko pasa spremnih za nove vlasnike i novi dom, a predstavljen je salon Genius grooming koji je pokazao vještine uređivanja pasa i prezentirao usluge koje nudi u svom salonu.

Za sve sudionike osigurani su poklon paketi, zahvalnice i rozete od strane pokrovitelja Husse Hrvatska i Grada Kutjeva, a na kraju su proglašeni i najbolji koji su zaslužili posebne nagrade.

Prema ocjeni stručnog žirija u kategoriji Dijete i pas prvo mjesto zaslužili su petogodišnja Tena i njezin pas Tinki koji su osvojili i publiku, a ne samo žiri. Drugo mjesto osvojili su Anastazija i Šeri, dok je treće mjesto pripalo Kristijanu i Astonu.

U kategoriji Vlasnik i pas prvo mjesto pripalo je Hrvoju Muževiću i Skaru, drugo mjesto osvojile su Marija i Šeri, dok je treće mjesto pripalo Jeleni i Eniji.