Subota, 08 Lipanj 2024 16:41

Godišnja skupština Matice umirovljenika općine Velika uz goste iz Mađarske

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

VELIKA - Matica umirovljenika općine Velika održala je svoju svečanu Godišnju skupštinu u Vatrogasnom domu u Velikoj, na kojoj je potvrdila izbor novog rukovodstva, izvijestila članstvo o radu u protekloj godini. Matica umirovljenika Velika trenutno ima 192 člana i postigli su ono čemu su težili, da im se u članstvo pridruže mlađi umirovljenici i tako povećaju rad s pomlađenim članstvom. Za predsjednika je ponovno izabran Konrad Katić, koji je i prethodni mandat vodio maticu koja je imala posebno veći broj aktivnosti.

Članstvo u Matici je većim brojem uključeno u Mješoviti pjevački zbor uz koji radi i tamburaška sekcija. Zbor vodi Konrad Katić koji je za zbor napisao desetke skladbi i uglazbio ih, a o tome postoje snimljena i dva CD nosača zvuka. Kao pjevački zbor su gostovali u Mađarskoj u mjestu Kaćmar, a sada su im za ovu Skupštinu uzvratili posjet Pjevački zbor umirovljenika iz Kaćmara i na početku skupštine otpjevali nekoliko pjesama ali na hrvatskom jeziku za što su dobili posebno pljesak svih prisutnih u dvorani. Uručili su im prigodne poklone i Zahvalnicu za dobru suradnju koja će se sigurno i nastaviti.

Matica umirovljenika ima i svoje prostorije u objektu Stadiona u Velikoj, gdje se sastaju i druže na tjednoj bazi, održavaju neke aktivnosti, druže se i priređuju zabave za svoje članove uz neke od blagdana. Zahvaljuju se općini Velika koja im je pomogla urediti i opremiti te prostorije, a i na redovnoj pomoći oko financiranja rada matice. Redovno sudjeluju i na aktivnostima Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije, sudjeluju na sportskim susretima matica i Smotri pjevačkih skupina koja se održava svake godine.

Matica je prošle godine za sve svoje aktivnosti imala na raspolaganju 3.900 eura s kojima su financirali sve svoje aktivnosti, a tako planiraju i za ovu godinu.  Skupštinu su pozdravili i svojim dolaskom podržali načelnik općine Velika Robert Hofman, predsjednik MU županije Slavko Glavaš, te čelnici nekoliko MU općina i gradova Požeštine.

U nastavku je poslužen ručak za članove, goste i uzvanike, a u nastavku je druženje uz glazbu i ples na koji se umirovljenici uvijek rado odazovu i pokažu da su "zlatne godine" zaista još uvijek i aktivne i spremne za ples, druženje i zabavu.

Medij