Četvrtak, 30 Svibanj 2024 11:03

3. Brestovačka fišijada okupila 36 majstora fiš paprikaša i veliki broj posjetitelja i ljubitelja fiša i šarana na rašljama

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

STARI BRESTOVAC - Treća po redu "Brestovačka fišijada" već se prometnula u ozbiljno natjecanje, jer je privukla 36 majstora fiš paprikaša i ekipa koje su ljubitelji fiša i pečene ribe, posebno šarana na rašljama. Na lokaciji iznad Starog Brestovca, na Ribnjaku brestovačkog ribolovnog društva, okupilo se velik broj članova ekipa, brojni posjetitelji tako da punog doživljaja i šušura nije nedostajalo. Svi su nešto kuhali, narezivali na koso suhomesnate proizvode, roštiljali, tako da nije nitko mogao ostati gladan, a u međuvremenu su se od 17 sati pristavili fiš paprikaši. Kuhanje je trajalo do 18 sati a onda su na scenu stupili tri člana komisije za ocjenjivanje poredvođeni kuharom Anđelkom Ledićem. Nisu imali baš lak posao, jer su na kraju istakli da su ovogodišnji fiševi daleko bolji nego prošlogodišnji, tako da su odlučivale samo nijanse u ocjeni kvalitete.

Za tri najbolja fiša organizatori su pripremili vrijedne nagrade. A kao najbolji pokazali su se već dokazani fiš majstori iz ŠRD "Veličanka" iz Trenkova koji su ove godine nastupili pod nazivom "Ekipa Božo i Jela" i odnijeli prvu nagradu i zlatnu medalju. Drugi je već bio također dokazani majstor u kuihanju fiša Vladimir Milković iz Pleternice a treće mjesto je osvojio Branko Milković iz Blacka. Nagrade pokrtoviteljha i sponzora uručili su načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić, pročelnik Bojan Petrović i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

3. Brestovačku fišijadu organiziralo je ŠRD "Klen" iz Brestovca uz pokroviteljstvo općine Brestovac i TZ Zlatni Papuk, ali i podršku ostalih udruga s brestovačkog područja. od vatrogasaca, lovaca, folkloraša i dr. Svi su oni imali svoje štandove za kuhanje fiša i natjecanje, a u goste su im došla i prijateljska društva.

Za glazbeni program pobrinuo se DJ Pavka preko dana, program je vodio Boris Benčić, a od 20 sati na pozornici u prepunom velikom šatoru nastupili su odlični tamburaši, TS "Žute dunje" iz Nove Gradiške sve do iza ponoći.