Nedjelja, 26 Svibanj 2024 09:16

Konjički klub Pleternica organizirao Dan otvorenih vrata na hipodromu i prikazao detalje konjičkog natjecanja u vožnji zaprega

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

PLETERNICA - Po prvi puta na Hipodromu u Pleternici "Konjički klub Pleternica" organizirao je Dan otvorenih vrata kako bi široj javnosti prikazao rad kluba, ali još više prezentirao kako izgledaju Međunarodne konjičke utrke koje su najavljene za zadnji vikend lipnja, od 26. do 30 lipnja. Stoga su pozvali građane grada Pleternice, ali i šire da dođu na sam hipodrom, izbliza pogledaju kako izgledaju zaprege za utrke, a da probaju kako je to u vožnji u zaprezi između čunjeva, između čvrtstih prepreka koje zaprege savladavaju, kako je biti u zaprezi, a kako je biti i pomoćnik i onaj koji zapregu u vožnji balansira. Sve to su članovi kluba, posebno i oni koji se za klub natječu na konjičkim turnirima pokazali okupljenim građanima I posjetiteljima, a za sve su pripremili I odličan roštilj te ih počastili I sa pićem.
– Organizirali smo ove Dane otvorenih vrata kako bismo našim sugrađanima približili ovaj sport i ono što organiziramo a to je Međunarodni konjički turnir koji će se održati ove godine od 26. do 30 lipnja ovdje na Hipodromu u Pleternici. Ovaj dan smo zamislili na način da se svi koji žele provezu s kočijama kroz prepreke i tako osjete što i vozači i njihovi suvozači doživljavaju kad na natjecanju prolaze kroz prepreke. Kočije će voziti naši članovi Stjepan Matijević, Vinko Katić I Matej Bello, a došli su i kolege iz Konjičkog kluba Nexe iz Feričanaca za koji vozi Dario Dorušek - istakla je kratko predsjednica Konjičkog kluba Pleternica Marija Buće.

Dan otvorenih vrata Konjičkog kluba Pleternica dočekali su i podržali brojni Pleterničani, iskoristili priliku da se provozaju u natjecateljskim zapregama, koje su vukli dobro trenirani konji koji sudjeluju u natjecanjima. Posebno su oduševljeni bili najmlađi koji su iskoristili priliku da to sve pogledaju izbliza, i provozaju se naravno. Dan otvorenih vrata podržala je i pleternička gradonačelnica Marija Šarić, a oko svega je brinuo i njen zamjenik Domagoj Katić koji je uključen u cjelokupnu organizaciju Međunarodnog konjičkog turnira.

Konjički klub Pleternica ima 25 članova, desetak zaprega, nekoliko onih tradicionalnih slavonskih drvenih zaprega i preko 20 konja, već su svi uveliko u pripremama za njihov turnir na koji im se odazovu natjecatelji iz susjednih država, ali i onih daljih pa i prekomorskih, a naglasili su da će ovakvi događaji biti u budućnosti tradicija.