Subota, 18 Svibanj 2024 09:54

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva održana tradicionalna svečana večera i druženje uz glazbu

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Požeška Podružnica medicinskih sestara i tehničara organizirala je tradicionalnu svečanu večeru i druženje uz Međunarodni dan sestrinstva u Svečanoj dvorani Gloria u Požegi. Okupilo se 160 medicinskih sestara i tehničara, a i uzvanici: zamjenik županice Ferdinand Troha, ravnatelj OŽB Požega dr. sc. Ivan Vukoja i ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijan Višaticki, koji su čestitali svima njihov dan, istakli važnost i težinu njihovog poziva, veliku humanost i požrtvovnost koju daju svaki dan, a da ih na svakodnevnom poslu ima sve manje, jer je zbog nedovoljno plaćenog rada primjetan odlazak medicinskih sestara iz Hrvatske.

O pozivu i njihovom danu u uvodu je govorio predsjednik Podružnice Požega Tomislav Gretzer, a svoje čestitke kolegicama i kolegama iz predsjedništva uputile su Silvija Marić, glavna sestra OŽB Požega i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i Vlasta Raštegorac, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo u Domu zdravlja Požega.

Ova svečanost je bila prilika i da se zahvale na dosadašnjem radu kolegicama koje su ove godine otišle u mirovinu, a za njih deset su pripremile ružu i poklon.

Uslijedila je svečana večera i ples uz glazbu "Bumbe i tehničara" te druženje do kasnih noćnih sati. Naravno da su na svečanost došle samo sestre i tehničari koji nisu tu večer bile u službi, pa su svoje pozdrave poslali svima koju su tu večer i noć radili na svojim radnim mjestima, ali su im zaželjeli mirnu noć.