Utorak, 14 Svibanj 2024 08:23

Renovabis iz Njemačke podržao Eko kamp Belli Katoličke gimnazije u Požegi

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Ekokamp Belli ove se godine održava po šesti put u organizaciji Katoličke gimnazije u Požegi. U petodnevnom kampu uz domaćine sudjeluju učenici i mentori iz Srpske pravoslavne opšte gimnazije „Kantakuzina Katarina Branković“ iz Zagreba, Škofijske gimnazije Vipava iz Slovenije, Katoličkog školskog centara „Don Bosco“ iz Žepča, Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ iz Travnika, Katoličke klasične gimnazije iz Virovitice te nam se na jedan dan planinarenja pridružuju i predstavnici Katoličke osnovne škole iz Požege.

1212Kroz brojne aktivnosti sudionici se upoznaju s Požegom i njenom okolicom, prirodnim i kulturnim znamenitostima, upoznaju se međusobno, aktivno sudjeluju u međukulturalnom i međureligijskom dijalogu, otkrivaju sličnosti i uče kako razlike prepoznati i koristiti kao prednosti.

I upravo je vrijednost tih aktivnosti prepoznata i od strane Renovabisa, Akcije solidarnosti njemačkih katolika s ljudima srednje i istočne Europe sa sjedištem u Freisingu. Na našu zamolbu za potrebe realizacije ovoga projekta Renovabis je odobrio donaciju u iznosu od 2.500 eura. Ovim putem im se zahvaljujemo što su unatoč svojim skromnim sredstvima kojima raspolažu spremni poduprijeti naš dugogodišnji projekt.