Ponedjeljak, 13 Svibanj 2024 11:47

Policijska uprava PSŽ poziva na Dan otvorenih vrata policije u srijedu 15. svibnja na platou kod Obrtničke i Tehničke škole

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Pozivamo sve građane da posjete Dan otvorenih vrata policije te saznaju nešto više o policijskom pozivu i o tome kako i sami mogu postati policajci ili policajke -

U srijedu 15. svibnja 2024. u Požegi u Osječkoj ulici 33 na platou ispred Tehničke i Obrtničke škole, u cilju promidžbe zanimanja policajac/policajka održat će se Dan otvorenih vrata policije.
 
Srednjoškolci, nezaposleni, ali i svi građani koje zanima što sve policija radi mogu doći u vremenu od 11.30 do 13.30 sati  razgledati policijsku opremu i vozila, porazgovarati s policijskim službenicima i pogledati pokazne vježbe.
 
Program Dana otvorenih vrata policije odvijat će se prema sljedećem rasporedu:
 
11.30 sati - službeno i prigodno obraćanje,
11.40 sati - pokazna vježba prolaska poligona od strane policijskih službenika,
11.55 sati - pokazna vježba pravosudne policije,
12.05 sati - pokazna vježba Interventne jedinice policije,
12.15 sati - pokazna vježba DEMO TEAMA Policijske akademije,
12.20 do 13.30 sati - razgledavanje policijske opreme i vozila.
 
Pozivamo sve građane da posjete Dan otvorenih vrata policije te saznaju nešto više o policijskom pozivu i o tome kako i sami mogu postati policajci ili policajke.

Podsjećamo da je Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo  Natječaj za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2024./2025. godini i Natječaj za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović“ za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u 2024./2025. godini.


Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.