Banner 750x94 panonika

HOE WebBanneri 750x250

Breadcrumbs

Srijeda, 02 Listopad 2013 09:50

Školarci prikupili 20 tona starog papira

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

ZAVRŠENA AKCIJA „ZELENI KORAK“ 2013. -

TRENKOVO - Osnovna škola Vladimira Nazora iz Trenkova sudjelovala je u svibnju 2013. godine u akciji prikupljanja starog papira u sklopu „dm green city projecta 2013“. pod nazivom „Zeleni korak“.IMG 5883

Učenici 154 škole s područja Republike Hrvatske udružili su se u očuvanju okoliša sakupivši gotovo 600 tona starog papira, od čega su učenici OŠ Vladimir Nazor među boljima prema ukupnoj količini papira sakupljenog prema broju učenika škole i dobitnici su nagrade u vrijednosti od 35.000 kuna.

Akcija prikupljanja traje 15 dana i počinje 1. travnja, a nakon završetka akcije tvrtka Unija papir odvozi sav prikupljeni papir te ga ekološki zbrinjava.

Sustav bodovanja bio je proveden na način da se količina sakupljenog materijala po školi podijelila s brojem učenika iste škole, te je tako OŠ Vladimir Nazor sakupila 73 kilograma papira po učeniku. Ukupno su prikupili 20 tona starog papira i sa time se plasirali na drugo mjesto.

dm35000Nagradu ispred DM-a u vrijednosti od 35.000 kuna je uručila Snježana Katavić područna menadžerica.

- Izuzetno smo ponosni na ovu nagradu te zahvaljujemo svim učenicima, učiteljima i mještanima na uloženom naporu i pomoći te se nadamo se da će ova nagrada, koju smo svi zajedno zaslužili, biti poticaj da i dalje učimo i živimo u skladu s prirodom – rekao je Josip Prološčić ravnatelj OŠ Vladimir Nazor iz Trenkova te dodao da će dobiveni novac potrošiti na razna pomagala za nastavu, kupnju pribora,  te uređenju školskih učionica i kabineta.

Akciju Zeleni korak podržali su i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Hrvatska gospodarska komora.