Utorak, 05 Ožujak 2024 08:00

Započeli 54. Dani Glazbene škole Požega tradicionalnim koncertom profesora

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Koncertna dvorana Glazbene škole ponovno je bila ispunjena predivnim zvucima tijekom, sada već tradicionalnog, koncerta profesora, koji je i ove godine bio zaista vrhunski.

Nije lako predstaviti se publici nakon pripremanja učenika za nastupe koji ih čekaju ovoga tjedna, kao i za sva natjecanja koja ih očekuju u idućem periodu – no profesori Glazbene škole Požega i ove su godine pokazali kvalitetu svoje Škole, pojasnio je na samome početku i sve prisutne pozdravio Alen Kovačević, ravnatelj Glazbene škole Požega, koji se ovom prilikom i zahvalio svim profesorima koji su se odlučili nastupiti na prvom koncertu tijekom ovog slavljeničkog tjedna.

„Ovogodišnji 54. Dani Glazbene škole traju od ponedjeljka do petka, od 4. do 8. ožujka i tradicionalno započinjemo koncertom profesora. Od utorka do petka predstavljamo naše ponajbolje soliste, komorne sastave, zborove i orkestre. Podsjetit ću da imamo veliki broj zborova, u utorak ćemo se predstaviti s najmlađim – Dječji zbor Tintilinići, predškolski zbor i naš dječji tamburaški orkestar. Do kraja tjedna će svi moći poslušati i naše ostale zborove – Naš najveći mješoviti zbor, dječji zbor srednjeg uzrasta, a od orkestara imamo tamburaški orkestar, puhački orkestar, harmonikaški orkestar i gudački orkestar. Veliki je broj komornih sastava i orkestara te solista koji su se pripremili za nadolazeće koncerte.“ – rekao je ravnatelj Alen Kovačević

54. Dani Glazbene škole Požega održavaju se cijeli ovaj tjedan, svi koncerti započinju u 19,30 sati, ulaz je besplatan I nije potrebna prethodna rezervacija.

Koncerti će se održati sljedećim redoslijedom i svi su pozvani:

417570089 868991238358493 8186982415012441790 n