Nedjelja, 14 Siječanj 2024 10:51

14. "Ramsko silo" okupilo veliki broj iseljenih Ramaca, ali i njihovih prijatelja i gostiju iz Ramskih zajednica I Rame

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

TRADICIONALNI SUSRET ISELJENIH RAMLJAKA U JAKŠIĆU U ORGANIZACIJI RAMSKE ZAJEDNICE POŽEGA -

JAKŠIĆ - Po 14. puta Udruga Ramska zajednica iz Požege organizirala je svoju tradicionalnu i običajnu priredbu “Ramsko silo” koja je okupila 300-njak posjetitelja i uzvanika u dvorani Honda u Jakšiću. Ramskom silu prethodila je svečana sveta misa u Kapeli Marijinog uznesenja u Eminovcima koju je predvodio ramski gvardijan fra Andrija Jozić iz samostana Rama Šćit.

Cjelovečernje druženje je nastavljeno u Svečanoj dvorani Honda u Jakšiću na početku kojeg je sve goste i uzvanike pozdravila predsjednica Ramske zajednice Požega Ivana Ivanika. Ona se zahvalila svima na dolasku u velikom broju na njihovo silo, zahvalila svim gostima i uzvanicima koji su se odazvala, zahvalila velikom broju sponzora I pokrovitelja koji sui ma pomogli organizirati po 14. puta Ramsko silo, a posebno je istakla jedno veliko zajedništvo koje uz vjeru i Boga održava njihovu zajednicu skupa. Riječi pozdrava i dobrodošlice svima je uputio i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, inače Ramski zet kojega su pozdravili svi posjetitelji. Ramsko silo posjetili su požeško-slavonska županica Antonija Jozić, zamjenik gradonačelnika Požege dr. sc. Borislav Miličević, pleternička gradonačelnica Marija Šarić, delegacije Ramskih zajednica iz Bjelovara i Zagreba. Program je vodio nadahnuti voditelj iz Rame, Petar Pavlović Ćiro.

U kulturno-umjetničkom programu tijekom cijele večeri nastupali su Muška ganga Rama, tradicionalni svirači na guslama Jerko Pavličević i Jozo Marić Radoš. Ivan Čuljak iz Rovišća, predsjednik bjelovarske Ramske zajednice pročitao je svoje stihove o Ramskom silu u Požeštini. Nakon toga za zabavni dio bili su zaduženi glazbenici zabavne grupe "Master" s solistom Draganom Kapčevićem, dosadašnjim predsjednikom Ramske zajednice Požega.

Organizatori su priredili za zabavu i bogatu tombolu, a zabava je potrajala do jutarnjih sati.