Petak, 05 Siječanj 2024 09:59

Tradicionalni Božićni prijem i druženje organiziralo Gradsko vijeće srpske nacionalne manjine Požega

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - U dolasku Božića za vjernike koji slave po julijanskom kalendaru održan je Božićni prijem Gradskog vijeća srpske nacionalne manjine Požega u Restoranu Hotela Grgin dol. Prijem su organizirali Gradsko vijeće srpske nacionalne manjine Požega, Požeška parohija i zamjenik županice Požeško-slavonske županije za srpsku nacionalnu manjinu Nikola Ivanović. Prigodnom domjenku su, uz vijećnike, prisustvovali brojni prijatelji i gosti među kojima su bili i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika Grada Požege dr. sc. Borislav Miličević, saborska zastupnica Dragana Jeckov, pravnik Srpskog narodnog vijeća Jovan Vlaović,  Mirsada Popović Damjanović, zamjenica gradonačelnice Grada Pakraca iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine, požeški paroh Nikola Petrović, ravnatelji ustanova i predstavnici gradskih tvrtki i ustanova te istaknuti pojedinci iz društvenog života.

Sve je na početku pozdravio zamjenik županice Nikola Ivanović rekavši: – Ovo je vrijeme kada zbrajamo i oduzimamo što smo radili tijekom prethodne godine, a polako i planiramo što ćemo to raditi. Počeli smo kao i svake godine s ovim božićnim prijemom, podržali smo Svetosavske akademije koje su se održavale na našem području i na neki način nagradili svu našu djecu koja svojim programom uveličaju naše skupove. Protekle 2023. godine na nekoliko mjesta smo proslavili Dan žena te obilježili i proslavljali razne vjerske praznike. Isto tako, kroz naš rad pokušavamo raditi s našim poljoprivrednicima, obrtnicima i predstavnicima tvrtki. Ove godine išli smo i na sajam, organizirali smo nekoliko predavanja za poljoprivrednike i obrtnike i ustanovili da to daje dobre rezultate, te čestitao Božić tradicionalnim pozdravom Mir Božji - Hristos se rodi. 

Čestitkama svima koji slave Božić po julijanskom kalendaru su se pridružili i saborska zastupnica Dragana Jeckov, zamjenik gradonačelnika grada Požege Borislav Miličević i zamjenik županice Ferdinand Troha i zaželjeli na kraju Sretan Božić i Novu godinu s tradicionalnim pozdravom Mir Božji - Hristos se rodi.

Kratku molitvu navijestivši "Mir božji Hristos se rodi" održao je požeški paroh Nikola Petrović a uzvanicima je ponudio tradicionalnu božićnu pogaču. Zlatni novčić koji se nalazi u pogači i znak je posebne sreće u nadolazećoj godini, našao se u komadiću pogače mladi član Vijeća srpske nacionalne manjine Borivoje.