Srijeda, 20 Prosinac 2023 14:49

Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Trenkovo je prepoznatljiva po raznim aktivnostima i uspjesima u lokalnoj zajednici

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

TRENKOVO - Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Trenkovo je prepoznatljiva po raznim aktivnostima i uspjesima, a posebno po svojim aktivnostima u lokalnoj zajednici.

U tome prednjači Školski tamburaški orkestar koji s manjim pauzama djeluje od kraja sedamdesetih godina prošloga stoljeća do danas. Zadnje dvadeset i dvije godine djeluje pod vodstvom prof. Zvjezdana Marjanovića. Danas svaki treći učenik te škole svira neko glazbalo, što u Malom orkestru, Velikom orkestru, a odnedavno i u novoosnovanom Školskom bandu gdje se njeguju zvuci pop i rock glazbe.

U adventsko vrijeme redovito posjećuju Dom za starije i nemoćne osobe u Velikoj, a tako je bilo i ove godine. Veselje na licima korisnika te ustanove, ali i na licima učenika je prisutno na svakom nastupu. Tako je bilo i prilikom današnjeg koncerta.

Sve tradicijske božićne pjesme izveli su zajedno s korisnicima, a na kraju svakog posjeta je neizostavni slavonski bećarac. Što to znači za naše najstarije članove zajednice, dovoljno govori činjenica kako se poslije svakog takvog posjeta potroši manje lijekova nego inače.

Školski tamburaški orkestar OŠ “Vladimir Nazor“ Trenkovo ovu kalendarsku godinu završava tradicionalnim nastupom na polnoćki u Trenkovu gdje se priključuju i bivši članovi orkestra među kojima ima dosta profesionalnih glazbenika koji su upravo prve glazbene korake napravili u ovom orkestru.