Subota, 02 Prosinac 2023 12:16

24. Susret studenata i maturanata Gimnazije u Požegi

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA -  U konferencijskoj dvorani požeške Gimnazije održan je 24. Susret studenata, bivših učenika Gimnazije i maturanata Gimnazije, budućih studenata. Maturanti pa i učenici trećih razreda zainteresirani za dobivanje informacija iz prve ruke o studiranju na 30-tak fakulteta u Hrvatskoj koje su im prenijeli do jučer njihove kolege iz Gimnazije koji danas studiraju diljem Hrvatske i u inozemstvu.

IMG 8033Cijele susrete moderirala je prof. Nataša Puljašić, a sve sudionike je na početku pozdravila ravnateljica prof. Anita Katić istakavši svoje zadovoljstvo velikim odazivom svih na ove susrete i čestitala osnivačima ovih susreta i današnjem Organizacijskom odboru koji je nastavio sa susretima i doveo do ovih 24. Susreta.

Susret studenata i maturanata odvija se u duhu prijateljstva, suradnje i uzajamnog pomaganja i ove godine, 24. put zaredom svrha je susreta informirati sadašnje maturantice i maturante o iskustvima njihovih prethodnica i prethodnika pri izboru i upisu željenog studija, o uvjetima studiranja na pojedinoj visokoškolskoj ustanovi te općenito o studentskom životu u Zagrebu, Osijeku i drugim gradovima. Naravno, susret je i dobra prigoda za druženje bivših učenica i učenika u staroj školi.IMG 8032

 

Prilika je to za sve zainteresirane da dođu u Gimnaziju i nastave tradiciju „usmene predaje“ maturalnih i studijskih iskustava mlađim generacijama, prvenstveno učenicima 4. razreda (ali i nižih razreda) koji će na susretu imati priliku „iz prve ruke“ doznati „male tajne za veliki uspjeh“ – upis i uspješno studiranje odabranog studijskog programa - istakla je ravnateljica Katić.

 

IMG 8031Susret se odvio kroz četiri grupe tema, a osim izbora željenog studija i saznanja o uvjetima studiranja, maturante je zanimao i boravak, financijske potrebe studiranja, ali naravno i studentska prava, život studenata i naravno društveni život i zabava na pojedinim studijima i gradovima u kojima se najčešće studira iz Požege. 

IMG 8024