Nedjelja, 26 Studeni 2023 10:05

Udruga ratnih veterana 63. samostalne gardijske bojne ZNG Požega i Udruga branitelja „Uskok-Senj” potpisale sporazum o suradnji

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Predsjednik Udruge ratnih veterana 63. samostalne gardijske bojne ZNG Požega Dragan Valenta i predsjednik Udruge branitelja „Uskok – Senj” Milan Tomljanović, potpisali su Sporazum o suradnji. Uz članove obje udruge, potpisivanju sporazuma u Gradskoj vijećnici Požege prisustvovali su i gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić, kao i gradonačelnik Senja Jurica Tomljanović.

dsc0023Dragan Valenta je podsjetio kako je suradnja s gradonačelnikom Senja započela prije koju godinu kad im je pomogao u projektu obnove u potresu srušene kuće jednom branitelju na Banovini, a sad se suradnja nastavlja i s njihovom braniteljskom udrugom. – Suradnju s braniteljima Senja želimo razvijati s glavnim ciljem a to je održavanje digniteta Domovinskog rata. Želimo nastaviti dalje s ključnom riječju, koju ja uvijek spominjem, a to je zajedništvo. Imali smo ga u ratu i sad ga trebamo održati i u miru. Zajedno smo stvorili ovu državu, sad ju zajednički trebamo i izgrađivati.

Gradonačelnik Glavić je kazao kako Požega nije u ratu stradala kao neki drugi gradovi, ali je imala svoju, 123. brigadu iz koje su mnogi dali svoje živote za slobodu, ranjeni su ili nestali. – Pozdravljam činjenicu da se družite i surađujete kao uspomenu na dane Domovinskog rata. Time čuvate sjećanja za buduće generacije.

Gost iz Senja, gradonačelnik Jurica Tomljanović, podsjetio je kako se njihov grad, potaknut inicijativom požeškog branitelja Josipa Širića, uključio u obnovu jedne kuće na Banovini. Drago mu je, rekao je, što se suradnja nastavlja preko braniteljskih udruga. – Bitno je nastaviti zajedništvo koje nas je krasilo 1991.godine. Bitno je da se povezujemo, da razmjenjujemo mišljenja i da vrijednosti Domovinskog rata nikad ne zaboravimo.

Na zajedništvo i razvijanje suradnje dviju udruga pozvao je i predsjednik Udruge „Uskok – Senj” Milan Tomljanović.

Tekst: Požeški vodič