Ponedjeljak, 16 Listopad 2023 08:20

Početna konferencija programa „DiKA - Društvene i Kreativne Aktivnosti“

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - Udruga OSI Požega održala je u Krčmi Zlatni Lug, Početnu konferenciju Progama „DiKA- Društvene i Kreativne Aktivnosti“.
Riječ je o programu koji je prijavljen po Pozivu "Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.", a financira ga Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Udruga provodi Program u partnerstvu s Gradom Požega.
Prva godina provedbe započela je 1. lipnja 2023. te traje do 31.svibnja 2024.
Ukupna vrijednost odobrenih sredstava za 1. godinu provedbe iznosi 25.000 eura.
Vrijednost istoga je za lokalnu zajednicu ipak puno veća jer se kroz navedeni Program pružaju usluge i aktivnosti koje pridonose prevenciji institucionalizacije djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom te se na taj način poboljšava kvaliteta života osoba s invaliditetom.
Nerijetko su aktivnosti u ovom projektu za veliki broj korisnika jedini oblik socijalizacije, ali i prilika za druge članove obitelji da uzmu dnevni predah od svakodnevne brige i skrbi za svoje članove obitelji koji su potrebni stalne podrške u svakodnevnom životu.
Iskustva provedbe ranije provedenog programa iz istog Poziva su vrlo pozitivna te ovim putem Udruga OSI Požega poziva i druge zainteresirane sugrađane da se priključe na društvene ili kreativne radionice koje se održavaju tri puta tjedno u prostorijama Udruge OSI Požega.
Jednako tako Udruga poziva i volontere da se priključe u aktivnostima ovog Programa kao podrška osobama koji su to potrebni te tako kvalitetno ispune svoje slobodno vrijeme na način da su korisni društvenoj zajednici u kojoj žive.
Svim sudionicima aktivnosti Udruga OSI Požega obećava dobru zabavu i zadovoljstvo sudjelovanja.

pokr 11