Ponedjeljak, 09 Listopad 2023 14:02

Požeške mažoretkinje ponovno zlatne na Europskom prvenstvu

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

PLOVDIV / POŽEGA -  Požeške mažoretkinje vratile su se s Europskog prvenstva u mažoretu koje je održano u bugarskomu Plovdivu. Nastupile su kao dio hrvatske reprezentacije od 152 natjecatelja braneći boje Hrvatske u svojim kategorijama.

Solistice Bruna Botički i Una Zubić s koreografijom Adrijane Jurić bile su 6 te osvojile priznanja. Eva Krizmanić i Nia Barišić s koreografijom Adrijane Jurić popele su se na visoko treće mjesto u kadetima. Benjamin Iličić , usprkos završetku fakulteta u Zadru,činjenici da je zaposlen i udaljen od tima i mogućnosti vježbanja, osvojio je visoko četvrto mjesto među osamnaest seniora.

Grupa Juniora u oštroj konkurenciji osvojila je drugo mjesto, u koreografiji Adrijane Jurić.

Seniorke , od kojih neke dolaze s fakulteta iz Osijeka, druge iz Zagreba i Benjamin iz Zadra, zajedno s mladim snagama u Požegi, ponovno su postale su europske prvakinje i to u kategoriji Exibition seniori i Showtwirl accessories seniori , a u koreografiji Marine Mihelčić.

- Četiri naporna dana te natjecanja pojedinačno i grupno, kao i obično učinili su me ponosnom.    Iznimno sam ponosna na moju ekipu i veselimo se pokazati ove koreografije koje su oduševile suce, svima u SD Tomislav Pirc 10.12. u 17 sati na već tradicionalnom Dočeku Djeda Božićnjaka i proslavu trideset godina od osnutka – istaknula je predsjednica i trenerica Požeških mažoretkinja.