Nedjelja, 01 Rujan 2013 13:05

Apel za pomoć azilu za pse

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

UDRUGA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA SIRIUS  -

 

Potaknuti teškim stanjem u Udruzi za zaštitu životinja Sirius odlučili su uputiti Apel kako bi prikupili sredstva za hranu i medicinsku skrb psima koji tamo borave. Udruga djeluje od 2008. godine, trenutno broji deset članova od kojih pet svakodnevno volontira u Azilu hraneći i timareći pse. Trenutno se brinu oko 17 pasa, kojima je hitno potrebna hrana. Kroz Azil je ovih godina prošlo oko dvjestotinjak pasa, svi su udomljeni na području naše zemlje i za svakog psa se zna gdje se nalazi jer se prilikom udomljavanja pasa potpisuje Ugovor kojim se jamči da će psi biti adekvatno zbrinuti .

U posljednje vrijeme udomljavanja su nažalost stala i Azil se trenutno nalazi u jako lošoj situaciji. Volonteri kupuju hranu i sami plaćaju medicinske troškove. S obzirom da to nisu psi volontera, već psi koje su neodgovorni vlasnici napustili, ostavili na ulici, to su zapravo psi našeg grada, koji će uskoro gladovati ako se situacija ne promijeni, stoga iz Azila Sirius apeliraju na sve ljude dobre volje da im se pomogne kako bi se ova situacija što prije riješila. Najbolji i idealni način pomoći je udomljavanje pasa. Postoji i opcija privremenog čuvanja pasa, a trenutno se na takvom čuvanju nalazi 6 pasa za koje se ljudi brinu bez ikakve naknade.

Novčana sredstva se mogu uplatiti na žiro-račun broj 2360000-1102039392, poziv na broj 02 1122,  svrha uplate: donacija, a hrana se može donesti u Azil i osobno ali isključivo u doba kada se tamo nalaze volonteri, svakodnevno od 11,00-13,00 sati. Psi se mogu obići i u neko drugo doba uz prethodnu najavu na broj 097/732-7856 jer se Azil nalazi na privatnom posjedu. Nenajavljenim dolascima, kada tamo nisu volonteri, psi se uznemiruju te slijede pritužbe pojedinih građana.

Zbog dramatične situacije u Azilu Udruga Paukova mreža rukotvorine će u sklopu Glazbenog festivala Slavonije na požeškom trgu sv. Trojstva imati štand sa Humanitarnom kosti gdje će se prikupljati sredstva za Azil. Darujte barem jednu kunu, neće Vas to unazaditi, a i ta jedna kuna znači spas, spas za 17 psećih života.