Petak, 29 Rujan 2023 09:17

Održana Izborna skupština i godišnje druženje članova Udruge OSI Požega

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško-slavonske održala je 28. rujna u Krčmi Zlatni Lug Izbornu skupštinu. Kako početkom listopada ističe mandat od četiri godine prethodnom vodstvu Udruge, pristupilo se izboru novog sastava Skupštine, a potom i samom vodstvu Udruge u naredne četiri godine. Za Predsjednicu Udruge OSI Požega na novi mandat od četiri godine ponovno je izabrana ranija predsjednica Jelosavka Jakovljević te je za također za Tajnika Udruge ponovno izabran Tomislav Škoda.

Osim izbora tijela Udruge koji će osobno zastupati interese svojih članova, na Skupštini se donio i niz novih promjena u samoj upravnoj i izvršnoj organizaciji Udruge što je utjecalo na izmjenu Statuta, ali i izmjenu ostalih pravnih akata koje je bilo potrebno prilagoditi iz razloga donošenja novih zakonskih akata koji su usko vezani uz život osoba s invaliditetom.

Po završetku Izborne skupštine, Udruga OSI Požega je za svoje članove organizirala i godišnje druženje članova. To je događaj koji posebno razveseli sve članstvo, a ovaj puta ih se skupilo doista veliki broj, preko 120 članova. Osim članova Udruge na godišnjem druženju sudjelovali su i predstavnici srodnih odnosno suradničkih udruga iz Požege, predstavnici medija te zamjenik županice gdin Ferdinand Troha.

Novoizabrana Predsjednica je ponajprije predstavila sve sudionike ovog svečanog događaja te potom u slici i riječi iznijela godišnji narativni izvještaj kojim je željela širem članstvu Udruge predstaviti što je Udruga OSI Požega radila kroz proteklu godinu odnosno od zadnjeg druženja u rujnu 2022. Pregršt događanja, niz provedenih projekata i aktivnosti prikazan je u tom izvještaju. Osim navedenih provedenih aktivnosti predstavljeni su i projekti odnosno programi koje Udruga provodi u 2023., a to su:

  • „Jačanje kapaciteta Udruge OSI Požega 2023“ (Grad Požega) – 3.000,00 €
  • „Osobe s invaliditetom – ujedinjene u različitosti 2023“ (Županija PS) – 1.300,00 €
  • „Team building u Velikoj 2023“ (Općina Velika) – 150,00 €
  • „Most jednakih mogućnosti“ (Općina Brestovac) – 260,00 €
  • „HE(l)P za zeleni ured“ (HEP d.d.) – 1.500,00 €
  • „DiKA – društvene i kreativne aktivnosti“ (MROSP) – 25.000,00 €
  • „Razvijamo TIM ( Tolerantnu Inkluzivnu Mladež)“ – ZHZD – 7.149,96 €
  • „Osobna asistencija 2022 – 2023“ (MROSP) – 139.792,97 €.

Izneseni su i projekti za koje Udruga očekuje rezultate kao i planovi u radu i napretku Udruge za predstojeća razdoblja.

Riječi pohvale za učinjeno kao riječi podrške za daljnji rad izrekao je potom gdin Troha izražavajući dobru volju Županije za potrebe osoba s invaliditetom u lokalnoj zajednici.

Nakon službenog dijela, druženje članova nastavljeno je uz pregršt obilja zajedničkog stola te naravno veselo uz glazbu, ples, puno smijeha i nadom za radošću sljedećeg ovakvog susreta.