Petak, 22 Rujan 2023 10:57

Berba grožđa u vinogradu Poljoprivredno-prehrambene škole na Požeškoj gori

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Održana je berba graševine u vinogradu Poljoprivredno-prehrambene škole Požega na Požeškoj gori. Ovu bijelu sortu grožđa zajedničkim snagama brali su učenice i učenici  zanimanja agroturistički tehničar,  agrotehničara i prehrambeni tehničari uz veliku pomoć 6. c razreda Osnovne škole Dobriša Cesarić.

U berbi je prisustvovao i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha uz ravnateljicu Mariju Mršo Rajić te nastavnike poljoprivredne grupe predmeta.

„Inače, ovo je po prvi puta da u berbi u našem vinogradu sudjeluju i osnovnoškolci. Na prekrasne obronke Požeške gore došli su s razrednicom, profesoricom Majom Franić. Od naše profesorica Kristina Gajić naučili su kako se određuje slador pomoću refraktometra.  Pričala im je i o značenju našeg vinograda u obrazovnom procesu u poljoprivrednim zanimanjima te o poslovima koje naše učenice i učenici uz nastavnike i suradnike u nastavi u njemu obavljaju tijekom vegetacije. Hvala Cesarićima na velikoj pomoći!“ – poručili su iz Poljoprivredno-prehrambene škole Požega.