Ponedjeljak, 18 Rujan 2023 09:21

"Poštujte naše znakove" - preventivna akcija policije u OŠ Antuna Kanižlića u Požegi

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA -  Policijska uprava već 29 godina u prvim tjednima početka nove školske godine provodi preventivne akcije u svim školama na području Požeško-slavonske županije a sa ciljem da svi učenici a posebno prvašići budu zaštićeni u prvim danima polaska u školu, ali i educirani kako se ponašati u prometu prilikom dolaska u školu, ali i povratka iz škole. Jednoj takvoj akciji u OŠ Antuna Kanižlića u Požegi nazočili su i mediji.

IMG 6342

 

 - "Poštujte naše znakove" je akcija usmjerena prije svega na sigurnost djece, na njihovo sigurno sudjelovanje u prometu i da najmlađi prve dane škole sigurno dođu u školu, te da se vrate kući iz škole. Ovu aktivnost provodimo kroz više dijelova, prije početka školske godine tako i tijekom trajanja školske godine. Prije početka škole policijski službenici su obišli prometnice u zonama škole, utvrdili nedostatke na prometnoj signalizaciji i tražila uklanjanje tih nedostataka.

U samim početcima škole nalazili smo se ispred škola gdje smo pomagali najmlađima da sigurno pređu pješačke prijelaze i sigurno dođu u školu. Isto tako u prvim danima organiziramo u prvim razredima predavanja da ih podsjetimo na ono što eventualno nisu naučili u vrtiću i predškolskom obrazovanju. Želimo ih usmjeriti da shvate da se sada nalaze u prometu i da mogu svaki dan stradati, učimo ih o opasnostima koje ih prate, ovisno o položaju i lokaciji škole.IMG 6345 Dolascima autobusa i dovoženja od strane roditelja. Isto tako organizirat ćemo i roditeljske sastanke gdje ćemo upute i savjete dati i roditeljima i vozačima. U zonama škola policija provodi akcije kontrole brzine kretanja u zonama škola, nepropisna parkiranja u blizini škola i ostale prekršaje kojima se ugrožavaju učenici. U suradnji s inspekcijama cestovnog prometa provodimo nadzor autobusa za prijevoz škole da se utvrdi ispravnost tih vozila potrebna za prevoženje školske djece - istakao je Zvonimir Lukačević, voditelj poslova prometne policije u PU požeško-slavonskoj.

IMG 6346

 

Prvašićima u Kanižlićevoj predavanje je održao Ivan Zeba, kontakt policajac Policijske postaje Požega, a podijelio im je i letke s osnovnim pravilima kretanja mu prometu, znakovima za učenike i sa rasporedom sati za školu.