Subota, 27 Svibanj 2023 09:20

Završna konferencija projekta "Druženjem i kreativnošću do uspjeha i zadovoljstva" Udruge OSI Požega

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Održana je završna konferencija projekta pod nazivom: DRUŽENJEM I KREATIVNOŠĆU DO USPJEHA I ZADOVOLJSTVA za kraj provedbe trogodišnjeg programa namijenjenog udrugama koje djeluju u području socijalne skrbi pod nazivom „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje od 2020. do 2023. godine, u Razvojnoj agenciji LO-RA Požega.

Program pod nazivom  „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ 2020.-.2023. započeo je u prvoj godini provedbe  01. lipnja 2020. a program završava 31. svibnja 2023.

Iznos odobrenih sredstava za svaku godinu provedbe: 150.000,00 kn, a financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

Cilj programa bio je je povećanje socijalne uključenosti  i kvalitete života osoba s invaliditetom, sprječavanje institucionalizacije te davanje podrške obiteljima kroz održavanje društveno – kreativnih radionica, kao i poboljšanje suradnje između samih udruga osoba s invaliditetom i jedinica lokalne samouprave. Kroz program su zaposlene dvije osobe: voditeljica programa i voditeljica društveno – kreativnih radionica

Na društveno – kreativnim radionicama sudjelovalo je preko 130 korisnika, a o svim aktivnostima i radionicama napravljen je film koji najbolje dočarava što je sve rađeno kroz ovaj program, a prikazan je kroz izvješće o radu koje je podnijela voditeljica programa Maja Čelić.

Svim sudionicima u ovom prgramu, aktivnima na brojnim radionicama i voditeljicama projekta DRUŽENJEM I KREATIVNOŠĆU DO USPJEHA I ZADOVOLJSTVA zahvalila se predsjednica Udruge OSI Požega Jelosavka Jakovljević, kao i izaslanica požeškog gradonačelnika Jelena Vidović. Nakon završne konferencije svi sudionici su nastavili s druženjem uz prigodni domjenak.

roll up