Breadcrumbs

Srijeda, 24 Svibanj 2023 14:58

Održan Dan otvorenih vrata policije za srednjoškolce i promocija akcije postani policajac

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Cilj ove manifestacije je potaknuti učenike drugih razreda te završnih razreda srednjih škola kao i druge  sugrađane da se uključe u program školovanja  Policijske akademije te postanu perspektivni policajci i policajke

20230524 105527

 

Danas je u Požegi u Ratarničkoj ulici na prostoru sportskih terena Tehničke škole, održana manifestacija „Dan otvorenih vrata policije“ na kojoj su građani, a posebice srednjoškolci iz prve ruke mogli saznati kako postati policajac.

 

Policijski službenici Policijske postaje Požega su prezentirali opremu (uređaj za snimanje brzine, uređaje za mjerenje koncentracije alkohola, uređaj za utvrđivanje prisutnosti droge u organizmu, vozilo za očevide, presretač i motocikl). Nadalje, policijski službenici Ureda načelnika su prezentirali nacionalne programe koje provode, dok su policijski službenici kriminalističke policije  prezentirali testere za droge te uzorke raznih vrsta droga, kao i opremu kriminalističke tehnike. Policijski službenici protueksplozijske zaštite prezentirali svoju opremu i rad. Interventna jedinica policije je prezentirala opremu i naoružanje koje koriste te demonstrirala borilačke vještine, primjenu palice, oružja i taktike postupanja te primjenu policijskih ovlasti.20230524 110833

Prisutni su imali mogućnost pogledati i osobno pokušati proći poligon za provjere tjelesne i motoričke sposobnosti budućih policajki i policajaca što je određeni dio posjetitelja i probao.

Rad policije predstavila je i Maya, policijski pas koji je licenciran za praćenje ljudskog traga.

Po prvi put su na Danu otvorenih vrata policije sudjelovali i pravosudni policajci te je demo tim službenika pravosudne policije predstavio svoj rad i postupanja pravosudnih policajaca u incidentnim situacijama.

20230524 113148

 

Na Danu otvorenih vrata policije također su sudjelovali Javna vatrogasna postrojba grada Požege, Ravnateljstvo civilne zaštite - Služba civilne zaštite Požega, Hrvatska gorska služba spašavanja i Organizacija civilnog društva Delfin Pakrac.

 

Podsjećamo na objavljeni natječaj za upis 350 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka na stranici Ministarstva unutarnjih poslova.

Ujedno, objavljen je natječaj za upis 250 učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“ na stranici Ministarstva unutarnjih poslova.20230524 112426

 

Cilj ove manifestacije je potaknuti učenike drugih razreda te završnih razreda srednjih škola kao i druge  sugrađane da se uključe u program školovanja  Policijske akademije te postanu perspektivni policajci i policajke.

20230524 104940