Srijeda, 24 Svibanj 2023 10:08

Članovi HPD "Gojzerica" posjetili Arboretum u Lisičinama, degustirali sirove biljke i šumske jagode

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA / VOĆIN - Ovu prekrasnu nedjelju su planinari iz HPD Gojzerica sa svojim prijateljima proveli na najbolji mogući način – šetnjom među cvijećem, osluškujući pjev ptica i hvatajući sunce nakon gomile kišnih i tmurnih dana. Posjetili smo arboretum u Lisičinama gdje se, uz mnoštvo drugog drveća i grmlja, nalaze i rododendroni raznih boja koji upravo sada svojim cvatom oduševe svakoga tko se tamo zatekne. Zrak je bio pun mirisa cvijeća i crnogorice. Putem smo probali i neke biljke – koprivu (možda teško za vjerovati, ali postoji način kako je jesti sirovu a da ne žari), kiselicu i šumske jagode kojima nas je arboretum obradovao i počastio.

Vidjeli smo prekrasne jele, svjetlucajuće kamenje, ooooooogromne češere, tragove divljih životinja i hrpu buba.

Nakon prave proljetne šetnje otišli smo do susjednog Voćina gdje smo uz stručno vodstvo obišli Geo info centar. Saznali smo puno toga i doživjeli pravu avanturu u njihovom kinu.

Odlično proveden dan – priroda koja nas je obasula svojim bogatstvom, sunce (napokon!!!) i sjajno društvo. A kava je i ovako divan dan učinila još boljim - piše u svom izvješću o izletu članica Anita Savić.