Ponedjeljak, 08 Svibanj 2023 08:49

Preminuo je vinar mr.sc. Branko Mihalj dr.med.dent., pogreb će se održati danas 8. svibnja

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

U 72. godini života napustio nas je mr.sc. dr. Branko Mihalj, stomatolog i poznati kutjevački vinar. Obitelj Mihalj iz Kutjeva njeguje tradiciju uzgoja grožđa i proizvodnje vina od 1953. godine, a godine 1996. Branko i Elizabeta Mihalj otvaraju obrt. 

Premda nije profesionalni vinar, Mihalj je imao iznimno osjetljiv i precizan osjećaj za arome i okuse. S njim se moglo satima raspravljati o nijansama u bouquetu vrhunskih graševina, pri čemu je naglašavao dva ključna aromatska elementa koji vrhunske kutjevačke graševine čine prepoznatljivima: miris divljih krušaka i miris vinogradarskih bresaka.

Produkt dugogodišnjeg rada i iskustva je Vrhunska graševina, koja je u više navrata ocijenjena zlatnim medaljama. Osim Vrhunske graševine, vinarija Mihalj vrlo uspješno proizvodi i Traminac te Rajnski rizling od bijelih vina, a Cabernet sauvignon, Merlot, Portugizac i Muškat ruža od crvenih vina. Godine 2010. Šampion Vinovite i najbolje bijelo hrvatsko vino je bila graševina berba 2008. Vina s južnih obronaka Krndije, uzgojena na tlu Zlatne doline poznata su po svojoj vrhunskoj kvaliteti. Po svojoj kvaliteti prepoznata su ne samo u Hrvatskoj već i u Europi. 

Pogreb Branka Mihalja bit će u ponedjeljak 8. svibnja 2023. godine u 16 sati na gradskom groblju u Kutjevu. Obitelji i prijateljima izražavamo sućut.

OSMRTNICA MIHALJ