Subota, 06 Svibanj 2023 16:06

Predstavljen projekt nekoliko požeških udruga "Proljeće u Požegi"

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - U Gradskoj vijećnici Grada Požege na konferenciji za medije predstavljen je projekt „Proljeće u Požegi“ - novi, inovativni, društveno korisni projekt na području Požeško-slavonske županije. Savjet mladih Grada Požege i Udruga MI (Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju) u koordinaciji s udrugama Požeško-slavonske županije, tijekom svibnja i lipnja 2023. godine, organizirat će tri događaja na različitim lokacijama u gradu.
Projekt su predstavili Luka Hećimović, predsjednik Savjeta mladih grada Požege, voditeljica projekta Ivana Pavelić (Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju), Matija Katić predsjednik udruge Kulturni centar Požega, zatim Tomislav Bleiziffer, predsjednik udruge Kvizoljupci Zlatne doline te Maja Petrović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege.

– Tijekom projekta održati će se 3 velika događanja. Prva manifestacija je „Hrvatska volontira“ koja potiče i promovira volonterstvo i bit će održana 13. svibnja u parku kod kipa Nikole Tesle. Ujedno, to je manifestacija koja se obilježava diljem Hrvatske, a ovo je prvi put da će biti obilježena i u Požegi. Svi zainteresirani građani imat će priliku upoznati se s našim dragim volonterima i podijeliti svoja iskustva, a otvorit ćemo i važna pitanja koja se tiču socijalne inkluzije te uključivanja osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u društveni život zajednice. Budući da u projektu sudjeluje više udruga, razgovarat ćemo i o modelima povezivanja i suradnje dionika lokalne zajednice s organizacijama civilnog sektora te će nam se taj dan pridružiti i Dobrovoljno vatrogasno društvo Požega koje će se predstaviti javnosti, a roditelji će moći upisati svoju djecu u Mladež DVD-a Požega. Drugi veliki događaj su „Dani otvorenih vrata Udruga“ koji će biti održan od 1. do 3. lipnja na Trgu svete Terezije u Požegi gdje će biti svojevrsni sajam udruga. Svaka udruga će imati svoj štand te će se svi, koji budu to željeli, moći pobliže upoznati s radom udruga te njihovim korisnicima i volonterima. I ovo je, također, događaj koji će u Požegi biti održan po prvi puta – rekla je gospođa Pavelić.

– Na kraju programa, imamo Susret savjeta mladih te 100. požeški pub kviz na otvorenom. U sklopu susreta Savjeta mladih održati će se i business corner gdje će stručnjaci iz prakse obratit aktualne teme današnjice koje su ključne za regionalni razvoj Slavonije te brendiranje grada Požege kao inovativnog i inkluzivnog. Business corner svojevrsna je prilika za stjecanje novih znanja i umrežavanje s ostalim dionicima. Proljeće u Požegi rezultat je međusobnog konsenzusa Udruga na području grada Požege i Požeško slavonske županije. Generalna percepcija javnosti nakon globalne pandemije virusa COVID 19 je da se ništa ne događa u društvu. Organizacijski tim Proljeća u Požegi odlučio je putem elementa kolektivnog djelovanja osmisliti inovativni u društveno korisni program koji će se odviti za dobrobit svih dionika društvenog života grada Požege, Požeško -slavonske županije te grada Požege – rekao je Matija Katić

– Udruga Kvizoljupci Zlatne doline već godinama pomaže kvizašima iz Zlatne doline u organiziranju kviz natjecanja - prvenstvo popularnih ekipnih pub kvizova. Udruga se planira pridružiti inicijativi odnosno skupu događanja pod nazivom „ Proljeće u Požegi“ organizacijom posebnog izdanja pub kviza. Naime, taj kviz će biti jubilarni 100. požeški pub kviz a sastojat će se od 100 pitanja: prvih 60 formatom i težinom nalikovat će onom formatu i težini kviza na kakve su sudionici požeških pub kvizova već navikli – pojasnio je Tomislav Bleiziffer.

Hrvatska volontira plakat