Nedjelja, 23 Travanj 2023 16:28

Proveden preventivni projekt "Siguran lov" u LD "Seljak" Jakšić

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

JAKŠIĆ - U prostorijama lovačke kuće Lovačkog društva "Seljak" Jakšić Policijska uprava Požeško-slavonska u suradnji s PU Osječko-baranjskom i općinom Jakšić provela je preventivno-edukativni projekt "Siguran lov" sa ciljem podizanja ukupne sigurnosti svih sudionika lova i sigurnosti u lovištima.

Uvod u predavanje dao je Goran Matijević policijski službenik za preventivu PU požeško-slavonske, sve sudionike na predavanju pozdravili su načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, predsjednik LD "Seljak" Mario Hak i predsjednik Županijskog lovačkog saveza Branko Bertelović. Svi sudionici radi lakšeg praćenja dobili su i odličnu brošuru Hrvatskog lovačkog saveza "Sigurnost u lovu" koja kroz tekst i ilustrirane priloge najbolje pojašnjava kako se ponašati u lovu i kako lov može biti siguran.

Predavači su održali slijedeće teme:  - dr. med. Ante Vitalija, Ozljede od vatrenog oružja, karakteristike i prva pomoć, - Marko Marić, policijski službeni PU osječko-baranjske i Ante Bajić, policijski službenik PU požeško-slavonske, Uvjeti za držanje, nošenje i sigurno rukovanje vatrenim oružjem, te kaznena i prekršajna odgovornost u slučaju kršenja pojedinih odredbi, - djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Požega, Postupanje s ozlijeđenom i ranjenom osobom u lovu, - Denis Milošević, LS PSZ Aktualna kretanja u zakonodavstvu vezana uz lovstvo.

Po završenim edukacijama svima koji su zaslužni za provođenje ovog projekta dodijeljene su Zahvalnice, a kao pravi domaćini LD "Seljak" je priredio i zakusku.