Nedjelja, 02 Travanj 2023 07:44

Na Dan RCK Panonika Poljoprivredno-prehrambene škole otvorena Mobilnu izložba virtualne i proširene stvarnosti

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)
POŽEGA - Na dan 138. rođendana RCK Panonika, Poljoprivredno-prehrambene škole otvorena u šetališnoj zoni Mobilna izložba virtualne i proširene stvarnosti. Izložbu je otvorio zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, u prisutnosti ravnateljice Marije Mršo Rajić, djelatnica i djelatnika Škole te zainteresiranih sugrađana.
Cilj izložbe je promocija poljoprivredne djelatnosti, kao i upisa u poljoprivredna zanimanja te motiviranje za bavljenjem poduzetništvom u poljoprivredi. Kroz izložbu se može doživjeti poljoprivreda kroz drugačiju vizuru virtualnu realnost.
Izložba se sastoji 5 interaktivnih panela postavljenih u šesterokut koji kroz proširenu stvarnost prikazuju interaktivne audio-vizualne sadržaje u obliku stripa i animiranih 3D objekata. Kako bi se vidio sadržaj panoa potrebno je pomoću QR koda, koji je vidljiv na panelu, preuzeti aplikaciju koja će posjetitelje, uz animirane likove Amaliju i Marka, voditi kroz proces kojim djeca prolaze od odabira poljoprivrednih zanimanja do zaposlenja. U srijedu će se sadržaji izložbe moći istražiti i pomoću VR naočala.Tako će u virtualnoj realnost posjetitelji moći voziti kombajn, upravljati dronom i još toga. Izložba će se moći razgledati od 1. travnja do 6. travnja 2023. Virtualna stvarnost bit će omogućena 5. 4. 2023. od 9 do 21 sat. Nakon Požege Izložba će biti u Pleternici, Novoj Gradiški, Pitomači, Karlovcu, Virovitici, Novoj Kapeli i Lipiku. Iz RCK Panonike posebno pozivaju učenike osnovnih škola da posjete i uživaju u ovoj interaktivnoj izložbi.
Tekst: Anita Bubak, prof.