Breadcrumbs

Subota, 24 Prosinac 2022 09:21

Na požeškoj tržnici zakupcima i kupcima podijeljene ekološki prihvatljive platnene vrećice

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Komunalac Požega d.o.o. i ove je godine tradicionalno uoči Božića i Nove godine, zakupcima klupa na Gradskoj tržnici Požega podijelio poklone. Domagoj Lovrić, direktor Komunalca, na taj im je način iskazao zahvalnost što i u ovako teškim vremenima svakodnevno dolaze na tržnicu i svojim sugrađanima nude voće, povrće i ostale domaće proizvode.

Kako je edukacija o odvajanju otpada preduvjet pravilnog gospodarenja otpadom, tako i aktivnosti Komunalca redovito imaju edukativni karakter. Zakupcima su, uz ostale prigodne poklone, podijeljene platnene vrećice za kupovinu jer su ekološki prihvatljivije, dugotrajnije i jeftinije od plastičnih.

Vrećica više tražila se i među kupcima koji su ih odmah napunili voćem, grincajgom, domaćim mlincima, tjesteninom, zimnicom….

Osim na tržnici, platnene smo vrećice dijelili i u pješačkoj zoni kako bi ih koristilo što više građana. Kontinuiranim provođenjem izobrazno-informativnih aktivnosti nastojimo utjecati na ekološku svijest građana i potaknuti ih na pravilno postupanje otpadom i usvajanje zdravih obrazaca ponašanja kojima štitimo okoliš i zdravlje ljudi.