Četvrtak, 22 Prosinac 2022 07:06

Humanitarna šetnja „Mali dar za pravu stvar“ u sklopu humanitarne akcije „Čaj za malog zmaja“

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Javnozdravstvena humanitarna akcija „Čaj za malog zmaja“ održava se i ove godine. Akcija je namijenjena djeci predškolske dobi i djeci polaznicima nižih razreda osnovne škole koji odrastaju u uvjetima siromaštva, korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja nadležnosti centra za socijalnu skrb Požega, kojima nisu uvijek dostupna sredstva za prevenciju bolesti koja bi im olakšala zdravstvene teškoće i ojačala imunitet. Ove godine akcija će nastojati pomoći 92 djece, u ukupno 45 obitelji.

Akciji se mogu pridružiti svi žitelji Požeško-slavonske županije te na lokacije Centra za socijalnu skrb Požega, ali i na lokacije ostalih partnera donijeti gotov poklon za malog korisnika socijalne pomoći ili barem jedan artikl, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka struke. Ideja je da to budu korisne, zdrave stvari – izbjegavamo slatkiše. To može biti med, čaj, sirupi, četkice i paste zube, kapi za nos za djecu, kape, šalovi, rukavice, papirnate i vlažne maramice, te sredstva za higijenu- gelovi za tuširanje, šamponi, sapun.

U sklopu humanitarne akcije održana je i humanitarna šetnja „Mali dar za pravu stvar“, tijekom koje je i promovirana ova akcija. Humanitarnoj šetnji prisustvovali su predstavnici partnera ove akcije te zamjenik županice Ferdinand Troha.

Broj računa na koji se mogu izvršiti uplate, kojima će se kupiti potrebna sredstva je slijedeći HR5223900011500193466; otvoren u Hrvatskoj poštanskoj banci, a partneri ove akcije su: Zavod za javno zdravstvo PSŽ, Dom zdravlja PSŽ, Veleučilište u Požegi, gradske osnovne škole, vrtići Grada Požege, Zavod za hitnu medicinu PSŽ te Veleučilište u Požegi.