Breadcrumbs

Ponedjeljak, 19 Prosinac 2022 11:22

Planinarke i planinari HPD "Sokolovac" na nedjeljnom izletu - Okolo naokolo do Južne terase

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

POŽEGA - Planinarke i planinari HPD "Sokolovac" Požega  i živahan pas Zigi i ove su se nedjelje bavili svojom omiljenom aktivnošću - planinarili su papučkim stazamana obavijeni zubatim suncem i hladnim gorskim zrakom.
Krenuli su iz Velike s područja Čarđenica makadamskom cestom. Prešavši potok Radovanku uz jači uspon stigli su do toponima Grad na kojem se nekada nalazio Stražemanski grad. Put do njega prilično je strm ali kratak pa su se popeli kako bi uživali u prekrasnom pogledu. Put su nastavili blagim usponom po šuškavom lišću preko područja Šiljak do zaleđene šumske ceste pod Lipovcem. Stigli su do odmorišta Orahova voda gdje su napravili dužu pauzu . Nakon odmora brzim korakom stigli su na  vrh Mališćak na kojem se otvaraju vidici prema vrhovima Papuka i Psunja. Lijepo se vidjela Požeška dolina s Požeškom gorom i još mnogo toga.
Gotovo na samom kraju puta, u prijateljskoj atmosferi, divili su se fantastičnom pogledu s Južne terase na čijim se rubnim dijelovima Iza kojeg se tlo oštrog strmoglavljuje, šiljasto uzdiže nekoliko neobičnih formacija stijena koje svojom neuobičajenom pojavnošću ovo područje čine iznimno atraktivnim i dopadljivim. Nakon dužeg zadržavanja na ovom području i uživanja u pogledu uz planinarsku kavu odlaze na točku polaska - zahvalni na još jednom prekrasnom planinarskom danu. Organizator ovog izleta bio je Krešimir Bubak.