Banner 750x94 hgk

HGK Puls Banner 970x250px 01

Breadcrumbs

Utorak, 15 Studeni 2022 09:52

Humanitarnim koncertom Crvene jabuke prikupljeno 123 tisuće kuna za Martinu

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Inicijativom i organizacijom skupine mladih u Požeško-slavonskoj županiji u suradnji s Udrugom mladi za mlade Pleternice, Savjetom mladih Požeško-slavonske županije, Klubom za mlade „Vallis Humanum“, Požeško-slavonskom županijom, Gradom Požega, Gradom Pleternica te Turističkom zajednicom Požega, 12. studenog 2022. godine u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc Požega održan je humanitarni koncert „Mladi za Martinu“ benda Crvena jabuka s početkom u 20:00 sati.

Svrha ovog koncerta je bila sakupljanje novčanih sredstava potrebnih za operaciju 24-godišnje Požežanke Martine Šimić koja boluje od trigeminalne neuralgije, a za liječenje joj je potrebno preko 100.000,00 dolara.

I ovoga puta su građani svojim dolaskom i potporom dokazali kako su spremni pokazati veliko srce i sudjelovati u humanitarnim akcijama u kojima se prikupljaju novčana sredstva nužna za liječenje bolesnih mladih ljudi. Koncertna dvorana je bila puna, a tražila se i karta viška.

Skoro 2.000 posjetitelja je napunilo dvoranu, a pred početak koncerta, sve prisutne posjetitelje, ali i izvoditelje, pozdravila je voditeljica Ivana Ognjenčić te najavila izvođače. Kao predgrupa je nastupao Libreto Band Požega koji je podignuo atmosferu za glavni koncert večeri : Dražen Žerić Žera i Crvena Jabuka. Publika je bila povedena i razdragana već prvom pjesmom te nebrojeno puta pljeskom i pjevanjem popratila poznate hitove.

crvena jabuka koncert 2 1024x576

U sklopu ove humanitarne akcije kupljeno je 1958 ulaznica, a dodatnim dobrovoljnim novčanim prilozima građana skupljeno je 22.801,00 kuna. Ukupan iznos koji je prikupljen u sklopu humanitarnog koncerta iznosi 123.253,75 kuna.

- Još jednom se želimo zahvaliti svim građanima i građankama koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji, predstavnicima vlasti koji su akciju podržali, našim volonterima te bendu Crvena Jabuka na velikom srcu i darežljivosti! Ne radi se o tome koliko dajete ili što dajete, već o srcu koje imate iza svega – poruka je organizatora.

Foto: rva.hr