Četvrtak, 03 Studeni 2022 08:59

Tvrtka Komunalac Požega sadi cvijeće a vandali ga čupaju

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Uništeno je više od 50 sadnica koje su djelatnici Komunalca Požega d.o.o. zasadili tijekom proteklog tjedna kod spomenika Nikoli Tesli, na prilazu Zvečevačkom parku.

Iz zemlje su iščupane potočnice i tratinčice pa je sada u tijeku sadnja novih koje će, nadamo se, ipak dočekati proljeće.

Nije ovo jedina lokacija na kojoj kreće ponovna sadnja. Pod gradom je iz cvjetnih gredica ukradeno 15-ak sadnica, nedostaje ih i na Trgu Matka Peića, kružnim tokovima i ispred zgrade Požeške biskupije. I dok su na većini mjesta sadnice ukradene, kod spomenika Nikole Tesle u pitanju je očito bila obijest jer je cvijeće iščupano iz zemlje i razbacano uokolo te neupotrebljivo za ponovnu sadnju.

Komunalac Požega tijekom jeseni zasadi oko 12 tisuća sadnica. Krađe su, nažalost, redovita pojava svake godine, no ne u tolikom obimu. I dok Grad Požega i gradsko komunalno društvo uređuju grad kako bi bio ljepši prije svega Požežanima, a onda i svima koji dolaze u naš grad, postoje i oni kojima je uništavanje način da iskažu svoju „kulturu“ i „ljubav“ prema gradu u kojem žive.