Subota, 15 Lipanj 2013 09:25

Osvojili šest medalja za svoje inovacije

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

UČENICI TEHNIČKE ŠKOLE USPJEŠNI NA MEĐUNARODNOM SAJMU INOVACIJA -

POŽEGA – Odlazak na Međunarodni sajam inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih u Iloku sa svojim radovima za učenike Tehničke škole Požega bio je više nego uspješan. I do sada su na natjecanjima i sajmovima za inovatore učenici Tehničke škole pod vodstvom mentora Martina Kaprela, inž. strojarstva postizali odlične rezultate, posebno na Arci, pa bilježili čak i međunarodne nagrade.IMG 1721

Na Sajmu u Iloku Zlatnu medalju osvojio je Karlo Mandić koji je izradio kompjuterski vođen pokretni rezač za izrezivanje stiropora, Matej Zeba za izradu pneumatske preše koja izrađuje podložne pločice i Romario Vijačkić koji je izradio mini mlin za preradu cjelovitih žitarica. Srebrnu medalju osvojio je Dino Orešković koji je izradio višenamjensku pneumatsku presu s izmjenjivom glavom. Brončane medalje osvojili su Nikola Orešković za izradu modela primjene solarne energije u vikend kući i Josip Matijević za višenamjenski pretvarač napona s digitalnim prikazom. Svi radovi imaju praktičnu primjenu i mogu se izraditi u većim modelima i pronaći svoju primjenu.

 - Do sada smo uvijek imali uspjeha, ali ove godine ovo je bilo iznad mojih očekivanja. Ako ove radove još doradimo očekujem dobre rezultate i na Međunarodnom sajmu inovacija ARCA u Zagrebu gdje smo se sada plasirali. Svi radovi su tvorevine koje imaju svoje namjene i inovativnu vrijednost – istakao je mentor Martin Kaprel dodavši da su se pripremali posljednjih šest mjeseci.