Srijeda, 28 Rujan 2022 10:50

Najavljen Dječji tjedan u gradu Požega pod motom "Zavrti se, poskoči i u dječji tjedan doskoči!

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Grad Požega nastavlja potvrđivati svoju titulu „Grad prijatelj djece“, a u suradnji s Društvom Naša djeca Požega i Udrugom Mali princ te ostalim ustanovama i udrugama s područja grada, i ove godine organiziraju Dječji tjedan. Tradicionalno kao i svake godine, Dječji tjedan održava se prvog tjedna u mjesecu listopadu, kako u Požegi, tako i u cijeloj Hrvatskoj. U prostoru Udruge Društvo Naša djeca održana je tiskovna konferencija na kojoj je predsjednica Udruge Sanja Mišić zajedno s pročelnicom Majom Petrović najavila program Dječjeg tjedna.

Tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna je „Ljubav djeci prije svega“, a ovogodišnji moto svega je „Zavrti se, poskoči i u dječji tjedan doskoči!“

 - Svrha i cilj Dječjeg tjedna je svratiti pažnju na djecu i njihove potrebe, da se različiti i da postoje ovdje oko nas. Da se njihov glas zaista treba čuti i da je dužnost nas odraslih da im pomognemo koliko god je to u našoj moći. Zahvaljujem se volonterima Društva naša djeca koji rade izvrstan posao i odvajaju svoje vrijeme kako bi Požega s ponosom nosila naziv „Grad prijatelj djece – rekla je predsjednica Sanja Mišić te dodala - Novost u odnosu na prošlogodišnju organizaciju je da osim planiranih radionica za djecu imaju i edukacije za odrasle. Edukacije su prvenstveno za prosvjetne djelatnike i roditelje s temama za koje smatramo da su interesantne ciljanim skupinama - suradnja roditelja i škole, terapijski pristup za roditelje i djecu s autizmom i ADHD-om, problematika vezana uz odrastanje i život djece s teškoćama u ponašanju.

 - Najvećim dijelom iza organizacije Dječjeg tjedna stoji Društvo naša djeca kojima se ujedno ovim putem i zahvaljujem na divnoj suradnji te na čiju inicijativu su se priključili i ostali partneri u provođenju planiranih programa. Ostali partneri su Turistička zajednica Grada Požege, Gradsko kazalište Požega, Gradski muzej Požega, Gradska knjižnica Požega, Osnovna škola Julija Kempfa, Osnovna škola Antun Kanižlić, Osnovna škola Dobriša Cesarić, Katolička osnovna škola, Obrtnička škola, Glazbena škola Požega, Hrvatsko planinarsko društvo Gojzerica, HGSS, Dječji vrtić Požega, Dječji vrtić Sv. Leopold Mandić, Dječji vrtić Mladost, Plesni studio Marine Mihelčić i požeške mažoretkinje, Plesni klub Boa, UO Plesna radionica Ilijane Lončar, Scensku studio ARTina te Udruga mali Princ, najmlađa udruga na području grada Požege – rekla je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović.

Tiskovnoj konferenciji prisustvovala je i predsjednica Udruge Mali princ Danijela Medilović koja je najavila edukaciju za roditelje. - Zahvaljujem se Gradu Požegi i Udruzi Društvo Naša djeca Požega što su našu udrugu prepoznali kao nekakvog suradnika na obilježavanju dječjeg tjedna. Veseli me to iz razloga što smo mi kao udruga koja na neki način skrbi o djeci s teškoćama u razvoju, prvenstveno s djecom koja imaju poremećaj autističnog spektra. Jako je lijepo što će se kroz Dječji tjedan održati predavanje gdje ćemo potpredsjednica udruge Klaudija Brblić Posedi, koja je ujedno i edukacijski rehabilitator te radi u osnovnoj školi baš na odjeljenjima gdje su djeca s teškoćama. Ja kao roditelj djeteta koji ima autizam i ona ćemo pričati o problemima s kojima se roditelji svakodnevno susreću od onog trenutka kada dijete dobije službenu dijagnozu. Ovom prilikom pozivam sve da dođu na to predavanje jer će biti vrlo korisno i edukativno, veseli me što će se to po prvi puta održati u našem gradu.

Grad Požega nastoji u što više događanja uključiti djecu, prvenstveno jer želimo da naša djeca budu aktivni građani i da aktivno sudjeluju u društvenom životu, dodala je pročelnica Petrović. - Djeca imaju priliku kreirati i biti pokretači svih događaja, smatramo da su oni kreatori budućnosti. Osim što tijekom cijele godine nastojimo u sve društvene događaje uključiti što više najmlađih sugrađana, organiziramo i niz aktivnosti usmjerenih na djecu, na prevenciju, edukaciju i organizaciju kvalitetnog slobodnog vremena djece i mladih, a tako ćemo i nastaviti.Plakat Dječji tjedan