Nedjelja, 25 Rujan 2022 13:35

Udruga osoba s invaliditetom OSI najaktivnija je udruga u gradu Požegi sa 53 zaposlene osobe

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA - Udruga osoba s invaliditetom OSI je kao jedno malo poduzeće s 53 zaposlene osobe, koje su sve zaposlene kroz 10 projekata koje godišnje odrađuju u toj udruzi. Projekti su to kroz koje se povećavaju uvjeti življenja osoba s invaliditetom za koje skrbi ova udruga, poboljšanje njihovog životnog standarda, ostvarivanja njihovih prava, ali i pomaganje ostalim osobama u potrebama, te zapošljavanje kroz osobnu asistenciju osobama s invaliditetom i osobama s potrebama, osoba teže zapošljivih i sa Zavoda za zapošljavanje.

Predsjednica Udruge Jelosavka Jakovljević je u kratkim crtama upoznala sve članove udruge na ovom Godišnjem druženju sa svim aktivnostima koje se provode, o nekoliko milijunskih projekata koji se trenutno provode, kroz koje imaju trenutno zaposleno 53 osobe. Nekoliko je to vrlo vrijednih projekata u izvedbi, koji su financirani iz sredstava EU fondova, državnih fondova, sredstava ministarstava RH i raznih zaklada. Istakla je da su u stalnom angažmanu oko planiranja novih projekata, da su upravo potpisali jedan vrijedni projekt koji će krenuti od ovog tjedna početnom konferencijom pod nazivom "Zaželi - program zapošljavanja žena faza 3. kroz koji će se nastaviti za zapošljavanjem 20 teže zapošljivih žena koje će pružati brigu o 140 krajnjih korisnika.

Upravo takve pohvale dobili su kao najaktivnija udruga na području grada Požege i od pročelnice za društvene djelatnosti grada Požege, Maje Petrović, koja je istakla taj njihov dobar rad, te obećala da će grad Požega i dalje stajati iza svoje udruge i pomoći u realizaciji brojnih projekata koje udruga provodi i ima u planu provoditi.

Godišnje druženje svih članova udruge, osoba s invaliditetom i njihovih asistenata održano je u prostoru Restorana Krčme Zlatni lug, gdje je upriličen ručak poslije službenog dijela, a kasnije i cjelodnevno druženje uz živu glazbu.